Karačić: Nemam poraza u hercegovačkom derbiju, malo mi je draži Široki, ali neka pobijedi bolji

Nekadašnji trener Širokog Brijega i Zrinjskog, Branko Karačić (58) danas je trener hrvatskog drugogligaša Varaždina s kojim ima ambicije plasirati se u prvu HNL. U hercegovačkom derbiju očekuje da pobijedi nogomet, iako je za nijansu skloniji Širokom Brijegu.

Karačić je u dva navrata bio prvi trener Širokog Brijega, a u jednom i Zrinjskog s kojim je u sezoni 2013./2014. osvojio naslov prvaka BiH. Upravo je hercegovački derbi odigran u Mostaru u kojem je Zrinjski nakon što je gubio 2:0, preokrenuo rezultat i pobijedio 3:2 trasirao put Karačiću prema naslovu prvaka iste godine.

Stoga je Karačić jedan od onih koji itekako može najaviti predstojeći dvoboj Širokobriježana i Mostaraca na Pecari.

Nikada derbi nisam izgubio. Dva puta sam vodio Široki Brijeg i odigrao dva puta neodlučeno, dva puta sam vodio Zrinjski, na Pecari odigrao 1:1, a u Mostaru poslije velikog preokreta od 0:2 stigao do 3:2 pobjede kojom smo trasirali put prema naslovu. Ponosan sam na naslov prvaka osvojen sa Zrinjskim, a žao mi je što nisam bio prvak i sa Širokim Brijegom za koji sam zbog svojih korijena emotivno vezan, kazao je Karačić za Sportske novosti.

U njegovu kadru od ove zime je i mladi lijevi bočni igrač Ivan Miličević koji je omladinski staž prošao u Širokom Brijegu, a prošlog ljeta je prešao u zagrebačku Lokomotivu.

Karačić ističe da će derbi pratiti preko televizije, a uoči nedjeljne utakmice na Pecari poručio je:

Želim da u nedjelju pobjedi nogomet, da bude dobra utakmica, da ljudi uživaju, da bude sve sportski i korektno. Neka Škripari bučno bodre Široki, neka Ultrasi bučno navijaju za Zrinjski, neka pobijedi bolji, a ne bih imao ništa protiv da to bude Široki Brijeg jer ondje su moji korijeni, zaključio je Karačić.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.