Kaos u Zagrebu: Lančani sudar dvadesetak vozila, više ozlijeđenih

U LANČANOM sudaru na obilaznici na mostu kod čvora Ivanja Reka jutros, u smjeru istoka, oko 7.25 sati ozlijeđeno je više osoba.

Prema prvim informacijama iz zagrebačke policije, u sudaru je sudjelovalo desetak vozila, da bi policija brojku kasnije korigirala u 20-ak vozila koja su sudjelovala u nesreći, napominjući kako se i dalje radi o neslužbenim informacijama s terena. U nesreći su sudjelovali većinom osobni automobili i nekoliko teretnih. Jedna osoba zadobila je teške, a više njih lakše ozljede, rečeno nam je iz policije.

Uzrok nesreće su prema neslužbenim informacijama prevelika brzina i gusta magla, a zbog nesreće je došlo i do zastoja u prometu koji je uzrokovao nastanak kilometarskih kolona.

Otežano se prometovalo i na istome mjestu u smjeru zapada, gdje je također došlo do sudara i to triju teretnih vozila i jednog automobila. U tom je sudaru lakše ozlijeđeno jedno dijete.

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

 alt=

20 minuta nakon nesreće na mjesto događaja stigao jedan jedini policajac?

Jedan od očevidaca, međutim, javio se redakciji Indexa odmah nakon nesreće tvrdeći da su njene posljedice zapravo puno veće. “Cijela scena podsjećala je na filmove katastrofe. U nesreći je sudjelovalo najmanje 40 vozila, a teško su ozlijeđene najmanje dvije osobe. Ja i prijatelj izbrojali smo 26 teško oštećenih automobila”, ispričao je za Index.

Naš očevidac je ogorčen jer je, kako nam je kazao, 20 minuta nakon nesreće na mjesto događaja stigao jedan jedini policajac, dok je iz Hitne pomoći stiglo šest vozila.

Drugi svjedok ispričao je za Index kako je kolona koja je nastala nakon nesreće duga nekoliko kilometara, a ljudi koji su se u njoj zatekli, ugasili su svoja vozila.

Treći očevidac ustvrdio je, pak, kako je u nesreći stradalo 26 vozila s jedne strane autoceste, dok ih je s druge stradalo osam.

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.