Kamena kuća koja je postala velika turistička atrakcija na žalost vlasnika

Castel Meur ime je neobične kamene kuće u obalnom mjestu Plougrescant u Bretanji. Zbog svoje pozicije između dvije stijene nosi i nadimak La Maison du Gouffre (kuća između dvije stijene).

Izgrađena je još 1861. godine, a pozicionirana je smišljeno kako bi je stijene štitile od oluja koje su vrlo česte u sjeverozapadnom dijelu Francuske. Da bi je dodatno zaštitio od naleta vjetra, originalni vlasnik kuću je okrenuo “leđima” prema otvorenom moru, piše Punkufer.hr.

U to doba nisu bile potrebne građevinske dozvole, pa je cijeli proces protekao bez previše problema.

Castel Meur je desetljećima služila vlasnicima kao vikendica koju su posjećivali tek povremeno kroz godinu. Njezin neobičan izgled našao se i na brojnim razglednicama, a s vremenom je postala poznata turistička atrakcija u ovom dijelu Francuske.

Kada se unuka originalnog vlasnika trajno preselila iz Sjedinjenih Američkih Država u Castel Meur 2004. godine, zvjezdani status kuće postao je problem.

Turisti koji su je htjeli uživo razgledati nisu shvaćali kako je riječ o privatnom posjedu i da gosti nisu dobrodošli. Jedna grupa se čak popela na krov kako bi snimila fotografiju te slučajno oštetila kuću. Bila je to kap koja je prelila čašu.

Vlasnici su izgradili zid oko posjeda, ali i odlučili tražiti zadovoljštinu na sudu – i pobijedili. Kuća se više ne smije koristiti u promotivne turističke svrhe, a i zabranjeno ju je posjećivati bez prethodnog odobrenja vlasnika.

U njezinoj neobičnoj ljepoti uživajte u našoj fotogaleriji.

Kamena kuća s neprobojnim staklima, ujedno i najneobičnija vikendica na svijetu

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.