Kaliforniju pored tropske oluje Hilary pogodio i snažan potres

Područje Kalifornije pogodila je tropska oluja Hilary, prva takva nakon 84 godine, kao i snažan potres od 5.1 prema Richteru u nedjelju poslijepodne.

Zemljotres se dogodio u 14.41 sati po lokalnom vremenu, a neposredno nakon što se tlo zatreslo nije bilo izvještaja o materijalnoj šteti ili povrijeđenima.

Tropska oluja Hilary  izazvala je bujične poplave istočno i zapadno od Los Angelesa u nedjelju, nakon što je projurila meksičkim poluotokom Donjom Kalifornijom, gdje je jedna osoba smrtno stradala.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom proglasio je izvanredno stanje za veći dio južne Kalifornije, s upozorenjima na iznenadne poplave koje je na snazi najmanje do ponedjeljka u 3 sata ujutro po lokalnom vremenu.

To je područje koje je bilo izloženo dugim sušnim razdobljima. U planinskim i pustinjskim područjima bi u kratkom vremenskom razdoblju moglo pasti od 12 do 25 cm kiše, koliko obično u tim područjima padne na godišnjoj razini.

Prva tropska oluja koja je pogodila okrug Los Angeles od 1939. izazvala je ozbiljne poplave u planinama San Gabriel istočno od grada i obalnim područjima na sjeverozapadu okruga Ventura, javlja Hina.

Stanovništvo je evakuirano u skloništa uz pomoć vojske, a oluja je također uzrokovala poremećaje u zračnom prometu kao i otkazivanje nastave u  dva najveća školska okruga u državi.

(www.jabuka.tv | Foto: Screenshot)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.