Kakvi biseri: Na dnevnom redu Zastupničkog doma FBiH zdravstveno stanje stanovništva iz 2018.

Na dnevnom redu sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nalazi se i Izvještaj “Zdravstveno stanje stanovništva i zdravstvena zaštita u Federaciji BiH za 2018. godinu”.

Ovo je izazvalo negodovanje zastupnika koji su skrenuli pozornost da se nalazimo u 2020. godini i jeku pandemije.

Ne znam je li samo meni nedopustivo poigravanje s ovom temom ili ste svi osjetili bar malu nelagodu kada ste pročitali dnevni red i vidjeli točku 10. Danas, 29. siječnja 2020. godine, kada se nalazimo u stanju najveće svjetske zdravstvene krize mi ćemo gubiti vrijeme na nečiji našpinovan izvještaj i programe za 2018. godinu. Molim predsjedavajućeg, rukovodstvo ovog doma i predlagača da povučemo ovu točku i da konačno razgovaramo i obavijestimo građane o sadašnjem stanju, rekla je zastupnica Amela Kuskunović, javlja N1.

Predsjedavajući Mirsad Zaimović kazao je kako dijeli mišljenje zastupnice Kuskunović, ali da formalno moraju ispoštovati sve materijale koje su zatekli preuzimanjem mandata. Skinuo je ovu točku s dnevnog reda i ona će biti razmatrana na nekim sljedećim sjednicama.

Zastupnica Amela Kratina kazala je kako su zastupnici na prošloj sjednici tražili da se od tada na svakoj sjednici dok traje pandemija razmatraju najsvježije informacije iz Vlade i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva u vezi s ekonomsko-zdravstvenim aspektima krize.

Ja bih vas predsjedavajući zamolila da se više ne dovodimo u ovakvu situaciju, kazala je Kratina.

O ovoj točki će se Kolegij izjasniti naknadno.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


4 komentara

  • Kad vidite ono što vide ozbiljni ljudi, hrpa diploma počevši od fabusovaca priko/preko raznih podobnim studija sto privatne sto županijske razine….mnogi će se prepoznati u ovome….mene nije strah a o stručnosti ostalih profesora geografije i povijesti posebice patuljaka iz duvna……ničega se Bog ne plaši doli sluga svojih nedostojnih svojih polozaja

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.