Kako znati jeste li nanijeli previše šminke?

Jedno od osnovnih pravila nanošenja šminke je da istaknete samo jedan dio lica koji vam je najveći adut. Jesu li to oči, usne, jagodične kosti? Na vama je da odlučite…

Neke žene jednostavno nisu svjesne da na sebi imaju previše šminke koja im ne pristaje ili pak misle da i takva šminka najbolje pristaje.
Isto tako, svoju ljubav prema šminki i ljubav prema samom šminkanju iskazuju na način da na sebe nanose prevelike količine, pa umjesto da naglase ono što je na njima lijepo i sakriju eventualne nedostatke, od svojeg lica naprave „masku“ koja vrišti „previše“.  A moramo priznati da kada pomislimo na osobu koja na sebe nanosi previše šminke i koristi krivu tehniku šminkanja je i naša bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

Dakle, kao što i za sve u životu postoje granice, postoje i za šminkanje. Možda će se nekima činiti ta tvrdnja banalnom, ali šminka je danas postala dio imidža većine žena i ne treba podcjenjivati njezin utjecaj na cjelokupni dojam.

Sve se previše ističe

Što se ističe na licu Mirele Holy? Odgovor – sve! Debela crta tuša oko očiju, ruž na usnama, debeli sloj pudera na licu, jagodice okupane u rumenilu, crne, pretjerano obojane obrve… Jedno od osnovnih pravila nanošenja šminke je da istaknete samo jedan dio lica koji vam je najveći adut. Jesu li to oči, usne, jagodične kosti? Na vama je da odlučite.

Također, imajte na umu da jačinu šminke određuje prigoda i ono što imate na sebi. Dakle, nemojte istovremeno nanositi jaki ruž za usne i mnogo sjenila. Istaknite samo oči ili usne, a sve ostalo neka izgleda lijepo, prirodno i neutralno.

Linija pudera između lica i vrata

Vjerojatno je jedna od najgorih pogrešaka prilikom šminkanja kada se vidi linija od pudera na rubu lica i vrata. To vam je ujedno i znak da ste nanesli previše pudera ili je jednostavno pretamni za vašu put. Zato je vrlo važno da vaš tekući puder ili neka druga vrsta pudera koji koristite kao podlogu bude jednake boje kao i vaše lice. Pretamni puderi upravo daju spomenuti efekt. Ukoliko želite na licu dobiti nešto tamniju „zdraviju“ nijansu, za to služe puderi u prahu te kamenu, bronzeri i rumenila.

Ruž na zubima

Ruž na zubima je još jedan dokaz da ste nanesli previše šminke. Jedini način za popravak je da izbrišete ruž i ponovno ga nanesete.
Imajte na umu da prilikom nanošenja ruža na usne, prvo nanesete jedan tanki sloj, te ga utapkate papirnatom  maramicom, te nakon toga stavite drugi tanki sloj i to je to.

Provjerite šminku na prirodnom svjetlu

Najbolji način da provjerite jeste li nanesli previše šminke je da se šminkate ili barem provjerite šminku na danjem svijetlu. Uzmite ogledalce i stanite pred prozor. Provjerite imate li na licu crte i mrlje od šminke, mjesta koja niste pokrili sa šminkom, je li sve i skladu s vašim tonom kože. Prirodno danje svijetlo ne laže, nego laže vaše svijetlo u kupaonici.

Previše nijansi sjenila

Nema ničeg ljepšeg od velikih setova za šminkanje s brojnim nijansama sjenila, rumenila, ruževa… No, to ne znači da ih morate sve upotrijebiti na licu – istovremeno. Sve žene si ponekad daju oduška i pomiješaju nijanse kako bi dobili željenu boju koja će pripasati s odjeći li asesoaru, ali morate biti vrlo pažljivi. Vaš cilj nije da imate „dugu“ na očima. Cilj je da i dalje izgledate lijepo i prirodno.

Skidanje šminke – noćna mora

Kada vam treba previše vremena da skinete šminke i to uz pomoć nekoliko različitih sredstva za čišćenje šminke, te mnogo trljanja, to je definitivno znak da ste nanesli previše šminke. Naime, ona bi se trebala skidati s vašeg lica vrlo jednostavno i u vrlo kratkom vremenu.

Također, nikako nemojte zaboraviti da 98 posto muškaraca voli više žene koje izgledaju prirodnije, nego one s mnogo ili previše šminke.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.