Kako zavarati glad i zašto izbacivanje pojedine hrane usporava metabolizam? – Jabuka.tv

Kako zavarati glad i zašto izbacivanje pojedine hrane usporava metabolizam?

Kojim namirnicama dati prednost ujutro, a što jesti za večeru? Odgovor na ovo pitanje krije tajnu uspjeha u mršavljenju!

Već se godinama nezdravo hranite? Prehrambene navike mogu se promijeniti, ali krenite postupno. Nije najbolje rješenje odjednom se odreći svega što ste do sada jeli, a nije bilo zdravo. To bi moglo izazvati jo-jo efekt i dodatno usporiti metabolizam,piše Story.hr. Svaki dan smanjujte krišku po krišku.

Zamijenite bijeli kruh integralnim, i jedite ga samo ujutro. Tijekom dana jedite više proteina, a ugljikohidrate pažljivo dozirajte tako da ih ujutro pojedete najviše (primjerice, integralni kruh, zobene pahuljice i voće); sredinom dana manje, a navečer ništa (samo proteine).

Tijelu je potrebno najdulje 21 dan da se navikne na novi režim smanjenih ugljikohidrata. Nakon što to izdržite, više vas neće toliko privlačiti nezdravi zalogaji. Za doručak ispasirajte jabuku i zobene pahuljice te nakapajte malo soka od limuna.

Ili pojedite integralni kruh s pilećom šunkom i jogurtom s malo masnoće. Ako osjećate glad, a još nije vrijeme za ručak, napijte se vode. Nerijetko nam se čini kako smo gladni, a ustvari je riječ samo o žeđi. Pomaže i voda s iscijeđenim sokom od limuna ili vrući zeleni čaj. Ako baš ne možete izdržati, pojedite jabuku ili mrkvu, ali svježe – nikako sušeno voće.

Običan bijeli šećer danas se stavlja u gotovo sve. Međutim, možete se poslužiti malim trikom i u organi- zam unijeti šećer, ali tako da on to ne primijeti. Kako? Riječ je o takozvanoj rotaciji ugljikohidrata tijekom koje šest dana ne jedete nikakav šećer, a sedmi dan pojedete koliko hoćete.

No važno je da ovu metodu kombinirate s treninzima. Osim šećera, smanjite i ulje. Najviše upotrebljavajte maslinovo. Krumpir u kombinaciji s pečenim mesom? Na to zaboravite! Računajte na to da na deset kilograma krumpira dobivate dva kilograma, i to ako pritom vježbate, a ako niste aktivni, debljat ćete se dvaput više.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.