Kako zaštititi mobilni telefon od zagrijavanja?

Mobiteli su osjetljivi na velike promjene u temperaturama, a temperature idealne za njihov rad su u rasponu od oko 2 do 35 °C. Sve temperature više ili niže od toga mogu oštetiti vaš uređaj i skratiti životni vijek baterije.

Stoga je važno znati kako zaštititi svoj uređaj tijekom visokih ljetnih temperatura. Komando donosi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tome.

Držite svoj mobitel u hladu. Pazite da uređaj ne izlažete izravno sunčevoj svjetlosti jer to može dovesti do pregrijavanja.

Skinite masku s telefona. Maskice zadržavaju toplinu, što u određenoj mjeri može biti problematično, ovisno o tome od kakvog je materijala maska vašeg mobitela.

Zaglavili ste vani ili u toploj sobi? U tom slučaju potrebno je ograničiti sve akcije koje zamaraju vaš uređaj. Komando savjetuje da isključite uslugu lokacije, Wi-Fi, Bluetooth i zahtjevne aplikacije. Igre s puno grafike, video streaming i drugi zadaci koji zahtijevaju velike resurse mogu opteretiti hardver vašeg telefona i uzrokovati njegovo pregrijavanje, prenosi N1 info.

Također, postoje i zvukovi na YouTube platformi, koji služe smanjenju zagrijavanja mobilnog telefona te su, začuđujuće, učinkoviti.

5 ključnih savjeta za brzo punjenje vašeg mobitela

(www.jabuka.tv | Foto:Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.