Kako snimiti razgovor mobitelom?

Svoj smartfon možete upotrijebiti kako bi trajno zabilježili telefonske razgovore s jednom ili više osoba. Ako vam to ikad zatreba, evo na što se možete osloniti.

Anthony Scaramucci potrajao je tek deset dana kao direktor komunikacija američke Bijele kuće. Posla ga je koštao nesvakidašnje iskren kasnonoćni telefonski razgovor s novinarom New Yorkera Ryanom Lizzom.

Lizza je snimio poziv kako bi mogao poslužiti kao dokaz. Za to je nekad trebalo koristiti zasebnu opremu koja bi trebala spojiti mobitel s digitalnim snimačem.

Izvedivo, ali ne i praktično. Naročito ne kad za to postoje aplikacije namijenjene pametnim telefonima, kao i servisi u računalnom oblaku koji ih podržavaju.

Hoće li kod nas neovlašteno tajno snimljeni audio zapis biti prihvaćen kao valjan dokaz ovisi o odluci suda. Bilo je domaćih parnica u kojima su takve snimke bile prihvaćene, ali nema jamstva kako će to biti slučaj i s vašom snimkom. Imajte to na umu.

Za Android, iOS i dalje

Poneki modeli pametnih telefona dolaze s već ugrađenom značajkom koja omogućava snimanje poziva. Vaš uređaj nije među njima? Potražite odgovarajuću aplikaciju u App Storeu ili Google Playu.

Ako vam je potrebna ozbiljnija aplikacija, dobar izbor mogla bi biti TapeACall(Android, iOS). Nije jeftina – koštat će vas deset američkih dolara – ali omogućuje pohranu snimki i dijeljenje zapisa pomoću servisa kao što su Dropbox, Google Drive ili Evernote. Besplatno izdanje omogućit će vam preslušavanje prvih 60 sekundi snimke.

Slična aplikacija – Call Recorder Free – na raspolaganju je i korisnicima iPhonea. Također nije besplatna.

Puno toga besplatno

Dostupan je veliki broj besplatnih aplikacija, kao što su recimo Another Call Recorder (Android) ili Call Recorder – ACR (Android). Provjerite samo podržavaju li vaš uređaj.

Google Voice također možete upotrijebiti za snimanje, iako postupak nije baš jednostavan. Morate prvo uključiti značajku snimanja poziva na vašem korisničkom računu pri tom servisu, a i tada ćete moći snimati samo dolazne pozive na broj koji koristite za Google Voice.

Servis također najavi početak snimanja, pa ćete teško nekog zavarati. Po završetku razgovora snimka će biti spremljena u vaš digitalni poštanski sandučić.

Želite li snimiti odlazni ili konferencijski poziv, mogao bi vam biti zanimljivRecordator jer ga je moguće koristiti i za mobitele i za fiksne telefone. Plaćate ga po korištenju.

(Tportal.hr)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.