HBO hakiran: Lopovi tvrde da imaju scenarij Igre prijestolja

Ako spadate među zagrižene obožavatelje Igre prijestolja, ova vijest bi vas mogla oduševiti. Na žalost, isto ne bismo rekli za HBO koji se u ovom trenutku oporavlja od jakog hakerskog napada.

Hakeri tvrde da su uspjeli ukrasti 1.5 terabytea podataka iz HBO-a, uključujući emisije koje HBO još nije ni emitirao.

Među ukradenim podacima nalazi se nekoliko serija poput “Ballers” i “Room 104“, kao i navodni scenarij sljedeće epizode “Igre prijestolja”, .

Prema izvješću Entertainment Weeklyja, hakeri tvrde da su se domogli 1.5 terabytea podataka te da su to ove nedjelje obznanili nekolicini novinara putem anonimnog emaila.

Premda je HBO već potvrdio hakerski napad i izdao službenu izjavu, nije potvrdio koji su podaci točno ukradeni, niti jesu li ukradene nove epizode popularne serije “Igra Prijestolja”.

Drugi najveći cyber-napad u povijesti HBO-a

“HBO je nedavno pretrpio cyber-incident koji je rezultirao ugrožavanjem njegovog intelektualnog vlasništva” pišu iz HBO-a te nastavljaju “Odmah smo kenuli u istragu incidenta te u potrazi za krivcem surađujemo sa zakonodavstvom kao i nekolicinom kompanija za cyber sigurnost. Plan nam je zaštititi podatke kojima raspolažemo.”

Nakon što su objavili epizode “Ballersa”, “Room 104” i navodni scenarij nove epizode “Game of Thronesa”, hakeri su obećali ‘da će toga biti još’.

Što sad?

Predsjedatelj i glavni čovjek HBO-a Richard Plepler prokomentirao je cyber napad u službenoj izjavi zaposlenicima:

‘Problem s kojim se suočavamo je jako poznat i često se dešava u svijetu u kojem živimo. Kao i sa svim drugim izazovima koje smo do danas savladali, nemam nikakve sumnje da nećemo savladati ovaj.’

U trenu pisanja ovoga članka, identitet kradljivaca još nije poznat, izvještava The Hacker News.

 

(Tportal.hr)

 


1 komentar

  • Zašto bi nekoga tko gleda GoT ova vijest oduševila? Ukoliko su ukrali samo scenarij to nitko ne želi vidjeti prije emitiranja sljedeće epizode jer nitko ne želi znati što će se dogoditi u epizodi za par dana, onda čekanje epizode gubi smisao. Druga stvar, zašto bi netko bio oduševljen što je netko nešto ukrao?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.