Kako slažete posuđe u perilicu? Ovo je najefikasniji način

Diane Regalbuto, vlasnica tvrtke Betty Likes To Clean, podijelila je savjete kako najbolje posložiti posuđe u perilici da iz nje na kraju sve izađe savršeno čisto.

1. Tanjuri

Nemojte sve svoje posuđe u perilicu stavljati okrenuto u istom smjeru. Umjesto toga, Regalbuto kaže da bi se svi tanjuri trebali nalaziti na sredini perilice posuđa na donjem stalku.

Na tom mjestu se nalazi moćna prskalica koje će savršeno oprati svu nečistoću s tanjura, kaže ona. Stavite neke tanjure s lijeve, a druge s desne strane i neka budu okrenuti jedni prema drugima.

2. Pribor za jelo

Vjerovali ili ne, postoji metoda stavljanja vašeg pribora za jelo u spremnik na donjem stalku. Kako bi se osigurali da se sve očisti kako treba, Regalbuto kaže da sve ručke trebaju biti na vrhu. Tako će prijenos klica biti minimalan dok vadite pribor iz perilice.

3. Zdjele

Regalbuto kaže da bi zdjele trebale biti na donjem stalku, opet zato jer je tamo prskanje najjače.

4. Lonci i tave

Vaši lonci i tave također bi trebali ići na donji stalak perilice posuđa kako bi bili što čistiji. Obzirom da su to najveće stvari koje stavljate u perilicu, stavite ih uz kraj kako prskalica ne bi bila blokirana. Također, kad god je to moguće, postavite ih na bočne stranice i usmjerite ih prema dolje.

5. Čaše i krigle

Sve se vaše čaše, šalice i krigle mogu zajedno očistiti na gornjem stalku.

Lakše ih je istovariti na taj način, kaže Regalbuto. Pazite da uvijek budu okrenute licem prema dolje kako bi unutrašnjost bila jednako čista kao i vanjske strane, piše WellandGood, a prenosi 24sata.

(www.jabuka.tv | Foto: Pexels)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.