Kako prekriti tamne podočnjake

Kada govorimo o prikrivanju nedostataka na koži, dobro se prije svega upoznati s korekcijom boja.

Što je to korekcija boja i zašto je važna pri nanošenju šminke?
Korekcija boja je tehnika koju su mnogi umjetnici koristili godinama kako bi kamuflirali neujednačenu kožu i pigmentacije na koži. Kada prvi put počnete s korekcijom boja može izgledati zastrašujuće, ali ukoliko je budete koristili na pravi način odmah ćete vidjeti ogromnu razliku u vašem šminkanju.

Vrlo je važno znati osnove korekcije boja, a u nastavku možete pročitati neke detalje kako biste bolje shvatili korekciju boja.

kotac sa bojama

Na fotografiji možete vidjeti krug boja (color wheel). Počet ćemo s tamnim mrljama na licu/podočnjacima.

Mnogo ljudi ima problem sa tamnim podočnjacima, uključujući i mene. Automatski mislimo da trebamo staviti svjetliji korektor jer će posvijetliti to područje, ali time će ono izgledati sivkasto i doći će još više do izražaja.

Ako pogledate malo bolje tamne podočnjake, možete primijetiti da su plavo-ljubičasti i stavljanjem korektora s rozim podtonom (obično to svi stavljaju jer je svijetlo) izgledati će blijedo/pepeljasto. Ono što trebate staviti je suprotno od plave, odnosno narančasta boja.

Ja koristim narančasti korektor (ili možete uzeti narančasti ruž). Ispočetka će izgledati čudno… kao što možete vidjeti na fotografiji ispod! Rezultati će biti puno bolji!

korekcija boja, makeup

Stavite prvo korektor, nakon toga puder i odmah ćete vidjeti razliku! Na kraju stavite obični korektor koji inače stavljate i tamnim podočnjacima ni traga!

Ako imate crvenilo oko nosa, na obrazu, bradi i slično – onda koristite zeleni korektor, jer zelena neutralizira crveno.

Ako ste svijetle puti i imate roskaste/ljubičaste vene vidljive na očima onda koristite koraljni korektor.

Još beauty savjeta i fotografija pronađite na beauty blogu IRmakeup, gdje autorici možete postaviti i dodatna pitanja na ovu temu.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.