Kako postići moderan i luksuzan izgled kuhinje u nekoliko koraka

Uz kupaonicu, kuhinja se smatra najskupljom investicijom pri renoviranju životnog prostora, no postoji nekoliko načina kojima možete postići moderan, luksuzan izgled kuhinje bez dubokog posezanja u novčanik.

Zamjena kvaka i ručki na kuhinjskim frontama

Ako posjedujete kuhinju s velikim ladicama i ormarima, razmislite o implementaciji različitih kvaka i ručki kako biste postojećem dekoru podarili novi izgled.

Osvježite kuhinju zelenilom

Postizanje luksuznijeg dojma kuhinje također možete postići dodavanjem zelenila. Biljke u manjim teglama pozicionirajte po cijelom prostoru ili odaberite jednu veću biljku koju ćete postaviti na radnu ploču ili kuhinjski otok, piše tportal.hr.

Ažurirajte rasvjetu

Većina dizajnera rasvjetu smatra nakitom svakog interijera jer daruje završni touch uređenju. Imajući to na umu, rasvjetu očekivanog oblika i dizajna zamijenite onom s nešto više osobnosti kako biste kuhinji podarili prilagođeni, dizajnerski izgled.

Personalizirajte kuhinju dekorom

Kako biste ostvarili dojam bogate i posebne kuhinje, razmislite o načinima na koje ćete je učiniti osobnijom dekorativnim elementima poput ukrasnog pribora na otvorenim policama, dragim fotografijama ili svežnjem osušenih papričica.

Efektan tepih

Dodavanjem tepih staze ili saga u vašu kuhinju, osim što ćete ostvariti luksuzniji dojam, ona će djelovati toplijom.

Barske stolice

Mnoge kuhinje pate od nedostatka prostora za dodatan namještaj, stoga su barske stolice jedan od potencijalnih načina za dodavanje osobnosti već namještenoj kuhinji. Odlučite se za stolice zanimljivih oblika i materijla kako biste dodali neočekivan element u postojeći dekor. Ako vaš prostor ne dopušta dodatak šanka ili kuhinjskog otoka, dizajneri savjetuju da stavite barem jednu stolicu u kut kuhinje ne samo kako biste stvorili mjesto za odmor dok kuhate, već postojećem dizajnu dodate još jedan dekorativan sloj.

Zamjena kuhinjske slavine

Kuhinjske slavine posljednjih godina daleko su od običnih. Mnogi proizvođači poigravaju se različitim oblicima, završecima i konfiguracijama slavina, stoga će zamjena vaše standardne slavine u prilog upečatljivijem modelu vašoj kuhinji podariti sasvim novi i luksuzniji izgled.

Dodavanje osobnosti zidovima

Ako osjećate da zidovima u kuhinji nedostaje osobnosti, razmislite o isticanju zanimljivih umjetničkih djela koji će prostoru dati dodatnu boju i teksturu. Tradicionalne slike voća i povrća u kuhinji zamijenite vintage slikama ili portretima kojima ćete postići sofisticiran izgled.

Organizirana kuhinja

Pobrinite se da nered na radnoj ploči riješite tako što ćete predmete koje ne možete pospremiti u ormare sakriti u ukrasnim kutijama i košarama. Stvorite prostor u manjim ili visokim ormarima za manje predmete koje svakodnevno ne koristite, a sredstva za čišćenje držite sakrivene u kutiji ispod sudopera.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.