Kako nenametljivo unijeti boje u dom

Donosimo nekoliko savjeta o tome što možemo sami promijeniti kako bismo unijeli malo vedrine i živosti u dom.

Držite se osnova, a prostor naglasite detaljima

Ako ne znate otkuda početi, držite se neutralnih boja ili stvorite profinjeni crno-bijeli svijet, a dajte si oduška u detaljima. To je možda i najlakši pristup jer detalje uvijek možete zamijeniti. Veće komade namještaja ne mijenjamo često i dugoročno računamo na njih.

Vesela polica

Polica u bilo kojoj sobi može dobiti malo živosti uz nekoliko veselih sitnica pa nenametljivo unijeti boje u prostoriju. Imate li djecu ili kakvu zgodnu uspomenu iz djetinjstva, to može biti i igračka.

Uredite stol u blagovaonici

Lijepo postavljen i aranžiran stol u blagovaonici također je jedan od načina da unesete malo boje u prostor. To ne znači da na njega morate postaviti pribor za jelo i tanjure, već je dovoljno ukrasiti ga vazom s rezanim cvijećem, efektnim svijećnjakom ili dekorativnom zdjelom prepunom voća.

Dječja soba

U malo kojoj dječjoj sobi nedostaje živosti, ali jedan od sofisticiranih načina da dodate boje jest da uokvirite i izložite radove mališana.

Spavaća soba

Mjesto koje nam služi za relaksaciju i odmor ne mora biti uređeno jarkim bojama i upečatljivim tonovima, ali pokoji detalj u veselom tonu neće smetati. To ćete najlakše učiniti posteljinom jer krevet je centar spavaće sobe. Možete dodati jastučnice i primjerice prekrivač kojem je donja strana u boji, a kada ga preklopite na vrhu, dobit ćete složenu posteljinu kao u najboljem hotelu i boje taman koliko treba.

Dizajnerski pristup

Ne volite li upečatljive detalje, probajte s minimalističkim pristupom pa pozadinu polica obojite u neprimjetan ton. Volite li skandinavski stil uređenja pa imate bijele police, zid iza njih obojite u sivu.

(Tportal.hr.)

 

Komentiraj: