Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar?

Kako je pas završio na odjelu pedijatrije SKB Mostar? Da, zvuči nejasno, no kako objasniti fotografije koje je čitatelj portala Bljesak.info, kako objašnjava, snimio u subotu večer na odjelu Pedijatrije mostarske bolnice?

Na fotografijama možemo vidjeti psa kako pokraj bolesničkog kreveta sjedi u čekaonici, odnosno u prostorijama namijenjenim za prijem malenih pacijenata.

Bez ikakvog logičnog objašnjenja fotografije su očigledno potvrda nemara i nepažnje koje ovu ustanovu, za sada bez većih sankcija, sve više košta gubitka ugleda ali i ono mnogo važnije, ugrožavanje života. Posljednji takav slučaj jeste gubitak života četvero nedonoščadi koje je preminulo u ovoj ustanovi, a čija se smrt dovodi u vezi s bakterijom Klebsiella pneumoniae, koja je kod ovih beba otkrivena.

Bljesak.info podsjeća da je povodom ovog slučaja županijski sanitarni inspektor podnio prekršajni nalog kojim se izriče novčana kazna odgovornoj osobi i zdravstvenoj ustanovi za ne prijavljivanje zaraznih bolesti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i propisima donesenim temeljem ovog zakona.

Temeljem Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ravnatelju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Anti Kvesiću, naloženo je da u Klinici za ginekologiju i porodništvo odmah izvrši dezinfekciju instrumenata, pribora i okoline, sterilizaciju opreme i pribora za medicinske postupke, provedbu preventivnih i specifičnih mjera, te mikrobiološku kontrolu žive i nežive sredine i druge mjere sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja mjera za sprječavanje i suzbijanje bolničkih infekcija.

Sudeći po fotografiji, uz naloženu dezinfekciju, bit će potrebno mnogo više zabrana¸i čistki da se stvari u ovoj ustanovi dovedu pod kontrolu.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.