Kako je i najavljeno: Srušene stranice predsjednika Josipovića, ZAMP-a i IHG-a

Internetska stranica Ureda predsjednika Ive Josipovića je bila je nedostupna od 10 do 13 sati. Razlog tome je, kako se čini, ponovni napad pripadnika haktivističke skupine Anonymous koja je i najavila da će danas srušiti stranicu.

Nešto kasnije srušene su i stranice ZAMP-a, stručne službe Hrvatskog društva skladatelja zadužene za brigu o autorskom pravu kada je glazba u pitanju, te IHG-a, Instituta hrvatske glazbe koji također već dugo upozorava na problem piratstva i potrebu da se intelektualno vlasništvo na internetu dodatno zaštiti.

Sve tri stranice opet su proradile nakon 13 sati.

Podsjećamo, predsjednik je nedavno svojim izjavama podržao ACTA-u, sporazum protiv kojega se danas prosvjeduje širom svijeta, pa i u nekoliko hrvatskih gradova.

“Nije ljudsko pravo uzeti tuđi rad besplatno. To je isto kao da dođete u samoposlugu, uzmete neke artikle i kažete ‘ja bih to uzeo, to je moje ljudsko pravo da se hranim'”, izjavio je Josipović za Media servis.

“Apsolutno je nedopustivo da se naprosto krade s interneta”, rekao je te dodao da iza autorskih djela stoje nečiji rad i egzistencija.

“Vidjeli smo koliko je diskografskih kuća propalo sa svim onim ljudima koji su bili zaposlenici, pa i umjetnicima koji su bili dio tih projekata, zbog toga jer je netko smatrao da je dobro krasti na internetu’, izjavio je Josipović. (index.hr)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • koliko je ljudi propalo zbog vas političara koji kradete iz dana u dan? umjetnici ionako NIŠTA ne zarade od prodaje albuma, to sve diskografi uzmu u svoj dzep, a umjetnicima je cast dok je netko skinuo njihovu pjesmu, znaci da mu se svidja i da ce doc na koncert i platit ulaznicu.
    josipovicu, govno jedno, srami se!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.