Kako do duge i zdrave kose?

Duga i zdrava kosa je san svake žene, pa je ponekad teško gledati kako sporo raste…

Morate znati da postoje prirodna rješenja koja će vam pomoći da se s ovim problemom lakše nosite.

Zapamtite da kosa neće narasti preko noći

Kosa jednostavno ne raste brzo koliko bi vi to željeli, pa nema potrebe oko toga stvarati paniku. Ono što je važno napomenuti da možete i sami utjecati na usporen rast kose ako izbjegavate pravilnu njegu. U nastavku saznajte što će vam pomoći da što prije imate kosu kakvu želite.

 Ironičnoškare su vaš najbolji prijatelj

Koliko ste puta čuli da žena ne želi šišati kosu kako bi ona brže narasla. Istina je potpuno drugačija jer upravo će podšišavanje ispucalih vrhova ubrzati njezin rast.

 Koristite regenerator svaki put kad perete kosu

Kako vam kosa ne bi letjela na sve strane, koristite regenerator nakon šamponiranja. Regeneratori kosu hrane proteinima koji su joj potrebni na vama je samo da ga pravilno rasporedite po kosi – nikada ga ne nanosite na tjeme jer će na njemu ostati sloj preparata koji će usporiti izbijanje dlake, piše ordinacija.hr.

Ne perite kosu prečesto

Neće se dogoditi ništa loše ako kosu perete jednom tjedno jer će prečesto pranje oštetiti folikulu dlake i tako tanjiti kosu.

Ulje ili masku za kosu nanosite jednom tjedno

Ulje će kosu nahraniti proteinima i učiniti je gušćom, dužom i sjajnom. Ulje možete razmazati po kosi prije pranja što će spriječiti oštećenja i gubitak kose.

Četkajte kosu pažljivo

Grubo četkanje kose je najgora stvar koju joj možete napraviti i sasvim sigurno će uzrokovati ispadanje i pucanje dlake. Nabavite drvenu četku i nikada ne četkajte kosu dok je još mokra.

Izbjegavajte pamučne jastučnice

Odaberite one svilene ili satenske. Na pamučnim jastučnicama vaš a kosa će se gužvati i tako puno lakše lomiti.

Isperite kosu hladnom vodom

Često se spominje problem gubitka kose tijekom zime a uzrok je najčešće gubitak vlage zbog pranja vrućom vodom. Ispiranje hladnom vodom će popraviti štetu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.