Kako će se ŽZH boriti protiv trgovine ljudima?

Konferencija podizanja svijesti na temu ”Trgovina ljudima” u organizaciji nevladine organizacije Udruge Novi put, Uprave policije MUP-a ŽZH održana je u srijedu u Gradskoj vijećnici u Ljubuškoj.

Konferenciju je otvorio i pozdravio nazočne ministar unutarnjih poslova ŽZH Ljubuški Mladen Bebek koji je izjavio da je Vlada ŽZH donijela Rješenje o osnivanju koordinacijskog tima za borbu protiv trgovine ljudima u ŽZH.

Također je istaknuo da je usvojen akcijski plan ŽZH za provođenje strategije suprotstavljanje trgovine ljudima u BiH za 2020.-2023. godinu. Bebek je podržao aktivnosti koje provodi Uprava policije u suradnji s međunarodnim i nevladinim organizacijama.

Ispred Uprave policije, MUP-a ŽZH koordinator, policijski službenik Tomislav Šarić je izložio strategiju i akcijski plan za proteklo razdoblje i prezentirao buduće aktivnosti koje će se provoditi na području nadležnosti Uprave policije. Cilj aktivnosti od strane koordinacijskog tima je rad usmjeren na prevenciji, suzbijanju i otkrivanju počinitelja kaznenih djela trgovine ljudima.

Žrtava trgovine ljudima u ŽZH ima jako puno, no slučajeve nitko ne prijavljuje

Trgovina ljudima je složen problem i njegovo rješavanje podrazumijeva koordiniran, interdisciplinaran i multisektorski pristup usmjeren na prevenciju, zaštitu svjedoka i žrtava, kaznenog progona trgovaca ljudima i usluga korisnika žrtava trgovine ljudima, jačanje međunarodne suradnje i partnerstva svih aktera.

U koordinacijskom timu pored policijskog službenika članovi tima su tužiteljica Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, djelatnice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, predstavnica Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta te djelatnici Ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH.

Aktivnosti su podržane od strane Ministarstva sigurnosti BiH koji je nositelj svih aktivnosti vezanih za provedbu navedene strategije za suprotstavljanje trgovini ljudima u BiH, objavljeno je na službenoj web stranici MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: MUP ŽZH)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.