Kako će HRT pratiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu?

U “Studiju 10” Hrvatske radio televizije danas je predstavljen najatraktivniji i najisčekivaniji sportski spektakl godine, prijenos Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Projekt “Brazil 2014.“ predstavio je Drago Ćosić koji je istaknuo kako će HRT prenositi sva 64 susreta, te da će na njemu ukupno biti angažirano 150 djelatnika, od toga 26 u Brazilu.

“U zagrebačkom studiju skupinu sjajnih nogometnih stručnjaka i novinara Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriu i Antona Samovojsku kao urednici i voditelji predvodit će Bruno Kovačević i Viki Ivanović. Naravno, tu će biti i nezaobilazni Mateo Beusan s rubrikom „Oko sokolovo“”, kazao je Ćosić, koji će uz Stjepana Baloga, Marka Šapita, Krešimira Čampu i Sašu Sušeca, prenositi utakmice iz Brazila.

Djelatnici HTV-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionima gdje će igrati „vatreni“, a ta zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno Srđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima.

U „International broadcasting centru” u Rio de Janeiru nalazit će se 8 djelatnika HRT-a koji će pripremati brojne priloge i reportaže, najave susreta, konferencije za novinare i intervjue. Uz to, novinar Dragan Nikolić te snimatelj i montažer Bojan Draksler, lutat će bespućima brazilske zbilje i donositi priče o toj čudesnoj zemlji, njezinim ljudima, običajima, ekonomiji, gospodarstvu i Hrvatima koji ondje žive.

Hrvatski radio također će prenositi sve 64 utakmice. Svakodnevno će na Drugom programu HRA biti emisije od 18 do 24 sata, a nakon toga slušatelji će moći pratiti utakmicu koja počinje u ponoć.

“Projekt „Brazil 2014“ istodobno je i prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim mogućim platformama i razinama. Osim izravnih prijenosa u HD formatu i to u normalnom DVBT standardu te live streama, prvi puta jedan tako veliki događaj naći će se i na zaslonima tzv. pametnih mobitela s posebnom aplikacijom“, dodao je Ćosić.

Ova usluga kreće na dan HRT-a 15. svibnja i bit će ograničena na područje Republike Hrvatske. Radi se o eksperimentalnoj usluzi, a za korištenje je potrebno preuzimanje aplikacije putem distribucijskih kanala Google Playa i ITunesa. Nakon registracije putem službene web stranice HRT-a svi budući korisnici imat će mogućnost praćenja tv i radijskih sadržaja te svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva uz još mnogo drugih atraktivnih sadržaja.

(Bljesak.info | Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.