Kakav povratak: Sara Kolak slavila u Ostravi i ispunila normu za Dohu i Tokio | Jabuka.tv

Kakav povratak: Sara Kolak slavila u Ostravi i ispunila normu za Dohu i Tokio

Sjajne vijesti stižu iz češke Ostrave gdje je na tamošnjem mitingu, hrvatska bacačica koplja Sara Kolak ostvarila prvo mjesto i ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi te Olimpijske igre u Tokiju.

Nakon (pre)dugih 660 dana bez natjecanja, olimpijska prvakinja u bacanju koplja Sara Kolak, vratila se natjecanju na mitingu u Ostravi te ostvarila sjajan rezultat.

S obzirom na to da je tek prvi put nastupila nakon dugotrajne ozljede lakta, rezultat koji je ostvarila vrijedan je svake pohvale.

Kolak je slavila u Ostravi bacivši koplje na 64.45 metara. Bilo je to dovoljno za prvo mjesto ispred Martine Ratej koja je bacila 61.01 metar. Na treće mjestu završila je Annu Rani s 60.20 metara.

Inače, ove sezone samo je pet atletičarki prebacilo 65 metara što govori kako bi Kolak kada se vrati u punu formu trebala ponovno biti na samom vrhu.

Takav rezultat očekujemo već na jesen kada počinje Svjetsko prvenstvo u Dohi. Današnjim rezultatom, Kolak je prebacila normu (61.50 metara), a istovremeno je ispunila normu za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine (64 metara), prenosi Sportnet.hr.

Miting Ostrava, bacanje koplja (ž):

1. Sara Kolak (HRV) 64.45 m
2. Martina Ratej (SLO) 61.01 m
3. Annu Rani (IND) 60.20 m
4. Barbora Špotakova (ČEŠ) 60.01 m
5. Marina Andrejczyk (POL) 59.95 m

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: