Kad Babo kaže “igrat ću” ni NBA ekipa tu ništa ne može – Jabuka.tv

Kad Babo kaže “igrat ću” ni NBA ekipa tu ništa ne može

Cijeli jučerašnji dan samo se govorilo o tome hoće li Bojan Bogdanović igrati protiv Makedonije ili ne. Prvo je ujutro stigla informacija da će Bojan odmoriti još jedan dan, jer potres mozga nije ništa bezazleno, a onda se sve glasnije počelo govoriti da će zvijezda Brooklyn Netsa ipak igrati.

Iako je možda logičnije bilo da Mostarac propusti sinoćnju utakmicu, koju bi Hrvatska ionako vjerojatno dobila, Bogdanović je igrao jer je – on htio igrati. Iako je Velimir Perasović poslije izjavio da je Bogdanovića stavio od početka jer je dobio zeleno svjetlo liječničke službe, jasno je da bi i liječnicima, ali i Netsima bilo draže da je on propustio ovu utakmicu.

No, Bojan Bogdanović nije mogao podnijeti da ne istrči na parket Arene Zagreb, pred svoje navijače, pa makar su mnogi od nas bili zabrinuti na početku hoće li pasti u nesvijest.

‘Kada imaš igrača koji ne zna gdje se nalazi, povraća i želi ući u igru, onda je sve lakše. On je toliko pozitivan, on toliko voli igrati za Hrvatsku. Nevjerojatan je tip i tako ga treba i tretirati’, rekao je novinarima hrvatski strateg Velimir Perasović.

‘Napravio sam ono što bi napravio bilo tko, htio sam biti dio ekipe’, kazao je Bogdanović poslije utakmice u kojoj ga je publika nagradila ovacijama ‘Babo, Babo’.

Bogdanović je tako zaigrao iako nije morao, zaigrao je unatoč protivljenju NBA ekipe i iako bi mu nitko ni riječ ne bi rekao da je ostao na klupi. U vrijeme kada NBA igrači traže i najmanje izlike da ne nastupe za svoju reprezentaciju, njegov slučaj rijedak je i ohrabrujući.

Reprezentacija ispred kluba, možete li se sjetiti sličnog primjera? Ni mi.

(Bljesak.info | Igor Marinović)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.