Južnoamerička država ukinula vizu za državljane BiH

Argentina je 5. rujna donijela odluku o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine.

Priopćio je to u utorak ministar vanjskih poslova, međunarodne trgovine i vjere Republike Argentine Santiago Cafiero na sastanku s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem.

Tijekom susreta na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, istaknuti su dobri politički odnosi dvije zemlje, bez otvorenih pitanja, te naglašeno prijateljstvo BiH i Argentine unatoč geografskoj udaljenosti.

Cafier i Konaković (Foto: MVP BiH)

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske suradnje, budući da je obujam trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan.

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim razinama u cilju unaprjeđenja bilateralnih odnosa, suradnji BiH i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a, te kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Ekonomskom i socijalnom vijeću (ECOSOC) za period 2025.-2027. godine.

Ministar Konaković i ministar Cafier razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i vanjsko-političkim prioritetima obje zemlje, navedeno je u priopćenju.

BiH privremeno ukinula vize za državljane Saudijske Arabije

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)

1 komentar

  • Ma vidite li ovo, kakav diplomatski uspjeh. A Bihukinula veleposlanstvo u Argentini. Zaslužan je Sejdo Komšić. Zato je Sejdo intalirao veleposlanike u Jemen, Oman,m Kuvajt, ritreju, Somaliju, Pakistav, Mauritaniju i ostale jakonapredne arapske zemlje. Vidjet ćete, kao će se povećati promet, trgovina. turizam s tom progresivnim državama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.