Južna Koreja šalje treći zrakoplov u Kinu za evakuaciju svojih državljana

Južna Koreja je procesu finaliziranja dogovora s Kinom oko slanja trećeg evakuacijskog zrakoplova u Wuhan, grad u epicentru zaraze novog koronavirusa, kako bi vratili ostatak od 150 svojih državljana i kineskih članova njihovih obitelji, priopćili su južnokorejski službenici u ponedjeljak.

Južna Koreja želi organizirati charter let u Wuhan u utorak nakon što su dva njezina zrakolova nedavno vratili 701 državljanina  iz tog grada usred rastućeg straha o širenju ovog smrtonosnog virusa od kojeg je oboljelo 27 osoba u Južnoj Koreji, javila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Prema trenutnom planu Seula, zrakoplov treba poletjeti s Međunarodnog aerodroma Incheon, zapadno od Seula u utorak i da se vrati na Međunarodnu zračnu luku Gimpo u zapadnom dijelu grada u srijedu ujutro.

Po dolasku, osobe koje su evakuirane bit će testirane na moguću zarazu i zatim će biti prebačene u privremeni smještaj na vojni univerzitet Incheon na oko 80 kilometara južno od Seula. Tu će boraviti dva tjedna, koliko traje razdoblje inkubacije virusa.

Ministar obrane Jeong Kyeong-doo pregledao je jedinice za privremeni smještaj u ponedjeljak i naredio da se sve pripremi za dolazak evakuiranih osoba.

(Fena)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.