Juventus će održati školu nogometa u BiH

Juventusova škola nogometa prvi put će biti održana u Bosni i Hercegovini u kolovozu na stadionu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

Djeca u Bosni i Hercegovini će imati priliku igrati svoj omiljeni sport noseći boje talijanskog velikana na ”Juventus kampu”, službenom kampu Juventus škole nogometa, projekta koji je nastao 2004. godine potpisivanjem ugovora između kompanije NIKE i Juventusa.

Danas u Juventusovim školama nogometa trenira više od 30.000 djece.

Školu nogometa talijanskog prvaka u BiH dovodi tvrtka Birr Group, koja je u prethodnom mjesecu potpisala ugovor i postala vlasnik licence za prostor Bosne i Hercegovine i Turske, saznaje Fena.

Kako ističu iz te tvrtke kamp je samo jedan korak ka cilju, a to je formiranje Juventusove škole nogometa u Sarajevu.

Kamp nudi kvalitetan program nogometne obuke za djecu od šest do 16 godina koji uključuje dva treninga dnevno. Svaka grupa od po 12 do 15 igrača će imati svog trenera koji dolazi iz ”Juventus Soccer Schoola” iz Italije.

Za svaki uzrast se nude posebni programi treniranja i obuke, tako da sva djeca imaju priliku trenirati i učiti zajedno sa svojim vršnjacima, a svaki mali nogometaš će dobiti opremu Juventusa.

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.