Jurica Arapović dobitnik državne nagrade u oblasti znanosti

Redovni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Jurica Arapović dobitnik je državne nagrade u oblasti znanosti za uspjehe na međunarodnom planu za 2022. godinu, kao najvišeg priznanja za ostvarene rezultate u radu.

Nagrada mu je uručena u utorak na svečanoj sjednici Vijeća na znanost BiH.

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević je izjavila da ove godine zadatak Vijeća za znanost nije bio jednostavan i da je to raduje.

Trebalo je birati temeljem boljih argumenata koji su djelovali impresivno. Rad znanstvenika je ovisan o mnogim faktorima na koje znanstvenici često ne mogu utjecati, te je stoga taj rad mnogo teži i traži mnogo više odricanja u radu, istaknula je Gudeljević.

Na našem putu ka euroatlantskim integracijama, kako je dodala, moramo biti svjesni činjenice da znanost nije daleko od političke realnosti. Politička realnost, navela je Gudeljević, kreira ambijent znanstvenoj zajednici. Stoga, kako je naglasila, znanost uvijek na svim razinama vlasti mora biti prioritet, a ne teret.

Govoreći o tome kako je realizirana procedura za dodjelu ove državne nagrade, predsjednica Vijeća za znanost BiH Ljerka Ostojić je navela da je došlo 13 prijava, da su njih 11 bile pravovaljane i da su članovi Vijeća donijeli jednoglasni zaključak o dobitniku za ovu godinu.

Nama posao nije bio lagan, bilo je vrlo teško, zahtjevno i krajnje odgovorno s obzirom na to da svi imaju izvrsne reference. To je bolji od boljeg i bio je užitak čitati kurikulume svih sudionika, međutim jednoglasno smo donijeli odluku da je profesor Jurica Arapović dobio tu nagradu, navela je Ostojić.

Izražavajući zahvalnost za ovo priznanje Arapović je rekao da ga izuzetno veseli biti prepoznat u državi u kojoj radi, a pogotovo kada ga prepoznaju kao znanstvenika godine u BiH koji pokreće niz međunarodnih suradnji s drugim centrima i na taj način doprinosi osiguravanju kontinutiteta u izvrsnoj nauci.

Biti izvrstan zapravo nije lako, ali ono što je također daleko ljepše jeste biti prepoznat u svojoj državi od svojih profesora, od svojih kolega, rekao je Arapović.

(Fena)

18 komentara

  • Ovi lijecnici su prenapuhani struka ko i svaka druga ,s obzirom da znamo kako se upada i zavrsava medicina , stomatologiju koju uglavnom upisu djeca guzonja uhljeba ,zalosno ,a teski bubatori,otvori knjigu i bubaj ,nema vise ni znanje ni kriterija koji je bio prije rata …ovo je onaj sto radi na sto mjesta a nigdje ne odradi kvalitetno svoj posao kao i nazalost vecina lijecnika jer nema pravne drzave nazalost …jos k tome javno govorio za cijepljenje a umirali su i cijepljeni i necijepljeni do dana današnjeg ne znamo sto je u tom cijepivu i Nasta stvarno utjece …
    Dajte molim vas,pored toliko znanstvenika iz različitih područja znanosti,ne samo medicine vi ga date ovom albinu ,naravno utjecaj partije HDZ je velik nazalost , nepravedno kao i sve u ovoj kvazi drzavi BiH ,nema ovdje dobra niti pravde zato ode ko moze …✨

  • Arapovic je sramota uhljebljena izmedju ostalog i na Sveuciliste u Mostaru,lik koji je kao predavac na Medicinskom fakultetu ocjenjen kao izrazito los,lik koji pravi kult licnosti,lik koji se izivljava nad studentima koji uce za razliku od ubacenih tatinih i maminih sinova i kceri koji polazu na telefonski poziv.Fujjj.

  • Hm, kad ni vam i napisali što je napravio, mnogi ne bi razumjeli. Zato ako želite razumjeti, upišite medicinu, svakako mislite kako je lako završiti, uspjeti ćete vi to

  • DR. Jurica Arapović je to zaslužio i odličan je doktor, mene je liječio i izliječio .Svaka čast i sve najbolje.

  • Doktori bi trebalu liječiti ljude a ne malo na Fax da završe i u najkraćem roku postanu znanstvenici, malo privatno a bolesni nek čekaju.

  • Idiot kojeg bi trebalo kaznrno goniti i procesuirati kao i u Hrvatskoj onog Capaka, zlotvora, Alemku i ostale niš korist takozvane znanstvenike koji su tu uglavnom kako bi maskama, mjeramaa koje liče na vojni režim i postupke vojne hunte ljude prisiljavali na nešto što nije ni dokazano ni učinkovito za njih.Tu mislim i na cjepivo koje če s vremenom pokazati svoje itekako razorne učinke po imunitet pojedinca kao i maske koje su ruganje ljudima po naputku Sotonista, Gatesa, Rokferlera, Budena i ostalih kretena iz vrha politike , naravno iza kulise koja je samo mamac zalakovjerne i naivne.Nešto poput onog psihopata i sociopata Zelenskog koji je jedan dobar, vrijedan i plemenit narod kao što su Ukrajinci doveo na rub opstanka.Sve smišljeno, isplanirano isto kao i Covido, u istim kancelarijskim katakombama , štajkora s Vall Streta i Vashingtona..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.