Jugoistok Hercegovine postaje veliko gradilište, uvezuje se s EU

Aktivnosti koje se planiraju ili se već provode u četiri lokalne zajednice na jugu, odnosno jugoistoku Hercegovine, Čapljini, Stocu, Neumu i Ravnom, upućuju na zaključak kako je ovaj dio BiH prepoznat kao iznimno važan kada govorimo o projektima iz područja prometne infrastrukture.

Nakon izgradnje brze ceste Neum – Stolac, kao i uređenja stolačke obilaznice, nastavljaju se aktivnosti na sanaciji magistralne ceste Ravno – Hutovo – Dračevo, a uskoro kreće i izgradnja nove trase koja će Ravno uvezati s Republikom Hrvatskom, odnosno mjestom Slano na jadranskoj obali, piše portal Večernjeg lista BiH.

Upravo su u četvrtak u općini Ravno potpisana dva ugovora – prvi koji se odnosi na izvođenje radova na izgradnji nove trase dionice ceste Zavala – granica RH, dužine 10 kilometara, a drugi za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji nove trase.

Ugovor o izvođenju radova potpisali su općinski načelnik Andrija Šimunović i direktor HP Investing d. o. o Mostar Hasan Pekušić, čija je tvrtka odabrana kao najpovoljnija nakon rezultata provedenog otvorenog postupka javne nabave i provedene e-dražbe.

Vrijednost radova koji su predmet ugovora s PDV-om iznosi 11,606.400 KM. Ugovor o vršenju stručnog nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji nove trase dionice ceste Zavala – granica RH potpisali su također općinski načelnik Andrija Šimunović i direktor tvrtke IGH d. o. o Mostar Tomislav Vrljić, a vrijednost ovog ugovora iznosi 436.585,50 KM s PDV-om.

Planirani vremenski okvir ukupnog izvođenja radova na budućoj trasi je 15 mjeseci, a sredstva za ovaj projekt osigurala je Vlada Republike Hrvatske. Izgradnja ove prometnice pridonijet će boljoj povezanosti općine Ravno i ovog dijela Bosne i Hercegovine prema jugu Republike Hrvatske.

Podsjećamo, u ožujku su u Ravnom hrvatski politički predstavnici iz BiH i nositelji vlasti iz RH ukazali na značaj prometnog uvezivanja ovoga dijela BiH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Neka konačno bog pogleda na jugoistočnu Hercegovinu Od Austrougarske na tom području se na prste može prebrojati učinjeno

  • Pod hitno raditi na cesti Ravno Hutovo Svitava. Ono je srednji vijek trenutna trasa puta. Povezati Hrvate, ovako je Ravno izolirano i koriste se dionice preko RS-a. Tko zna šta će sutra biti s entitetima, bit će možda državne granice. Hrvati moraju imati svoju transverzalu prema Mostaru i Zapadnoj Hercegovini.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.