Judaši Hercegovca proteklog vikenda sudjelovali na turnirima u Njemačkoj, Sloveniji i BiH

Vikend koji je iza nas (26. i 27. studenog) bio je poprilično popunjen za judaše mostarskog Hercegovca.

Naime kadeti su sudjelovali na Europskom Kupu u Koperu u Sloveniji dok je U12 ekipa bila na jednom od najjačih i najbrojnijih turnira Europe “Adler Kup” u Frankfurtu koji je okupio 2700 judaša iz 35 zemalja cijelog svijeta i preko 250 klubova.

Dio ekipe ostao je u Mostaru te sudjelovao na memorijalnom judo turniru “Mišo i Tana” u organizaciji judo kluba “Mostar”.

Ekipa kadeta u Sloveniji bila je u sastavu Domagoj Pušić, Lana Gačić i Rafael Šunjić. Na žalost svih troje ispali su u prvom kolu turnira, no budući da je ovo svima prvi nastup na službenim Europskim kupovima za nadati se da će u budućnosti popraviti dojam. Nakon turnira održan je i trening kamp gdje su osim gore troje nabrojanih sudjelovali i dvoje mlađih kadeta iz Hercegovca a to su Petar Kožul i Ina Ravlić.

U Njemačkoj je sudjelovala ekipa od sedam dječaka i djevojčica u uzrastu do 12 godina i jedan dječak u uzrastu do 14 godina.

Postignuti su sljedeći rezultati: Nika Zovko zlatna medalja, Stefan Juka, Bruno Tomić i Nikola Dankić brončane medalje, petom mjesto pripalo je Eni Vidović, po pobjedu i poraz upisao je Marko Čerkuč, pobjedu i dva poraza upisao je David Senkić. Još je nastupio i Ivan Letica no na žalost ispao je u prvom kolu te nije imao pravo na popravne borbe. Osim natjecanja dječaci i djevojčice imali su priliku obići centar grada Frankfurta i Ljubljane te osim ono natjecateljskog dijela imali su i mini izlet po ova dva europska grada.

Treća ekipa koja je bila aktivna ovog vikenda za Hercegovac bila je na memorijalnom turniru u čast preminulih istaknutih članova judo kluba “Mostar”.

Hercegovac je sudjelovao s 12 dječaka a postignuti su slijedeći rezultati:

Zlatne medalje Mario Novak, Bruno Marić i Martino Prce, za srebra su se izborili Ivano Đinkić, Luka Bubalo i Danijel Skoko. Četiri bronce osvojili su Niko Novak, Ivan Miličević, Ivan Raspudić, Rade Vranješ i Tomislav Brkić. Peto mjesto zauzeo je Dragan Miletić.

Iz kluba su čestitali na dobro odrađenom vikendu koji je bio iznimno zahtjevan kako natjecateljski tako i organizacijski.

Već slijedećeg vikenda Hercegovac nastavlja s natjecanjima te će gostovati u Crnoj Gori u Cetinju na međunarodnom turniru “13. Novembar” u organizaciji judo kluba Crnogorac Cetinje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.