Jozo Pavković ”Osoba godine” Europskog pokreta u BiH

Europski pokret u Bosni i Hercegovini je na svečanoj akademiji ”Vrijeme je za Europu” u četvrtak u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima za njihov pozitivan angažman i postignuća u BiH .

Nagradu ”Osoba godine” dobio je organizator ”Večernjakovog pečata” te direktor i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković. Primajući nagradu od predsjednika Europskog pokreta u BiH Predraga Praštala, Pavković je kazao da i to što on kao organizator izbora osobe godine dobiva nagradu za osobu godine govori koliko je BiH bogata i u svojoj jezičnoj različitosti.

”Nagradu za osobu godine može dobiti stotine tisuća onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Europi kao državu tri suverena i jednakopravna naroda. Ova nagrada me obvezuje da pomognem kako bi europski pokret bio što masovniji”, kazao je Pavković.

Na svečanoj akademiji organiziranoj u okviru ”Dana Europe” veleposlanicima Hrvatske i Slovačke Ivan Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u BiH. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) uručene su plakete ”Europski prijatelj i partner EU integracija”. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša.

Nagrada ”Europski gradonačelnik regije” uručena je gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

(Fena)

16 komentara

Komentiraj: