Josipovićeva stranka zove se ‘Naprijed Hrvatska!’

Ivo Josipović

Naprijed Hrvatska! – to je ime nove stranke koju će sredinom svibnja formirati bivši predsjednik Ivo Josipović. U krugu njegovih na tom projektu najbližih suradnika vrtjelo se više mogućih naziva buduće stranke, od kojih je “Naprijed Hrvatska!” dobilo najveću podršku.

Josipović se kolebao između više mogućnosti. Klasičan je izbor da se stranka već imenom politički odredi. U ovom slučaju osnivač ne krije vlastita socijaldemokratska uvjerenja. Svoju stranku vidi na ljevici, nešto ljevije od SDP-a, kako sam kaže, ali istodobno otvorenu prema centru. Socijaldemokracija je već zauzeto ime, a ni Josipović ne želi da se njegova stranka smatra dvojnikom SDP-a, piše Jutarnji list.

Ni građanima te odrednice ne znače mnogo. Druga mogućnost da stranku nazove svojim imenom odbačena je kao nepraktična i nesimpatična. Bivši šef države ne namjerava, kako nam je rekao, stvarati stranku jednog čovjeka, poput Milana Bandića.

SDP ljut, Josipović im ‘ukrao’ izborni slogan uoči izbora

”Naprijed Hrvatska”, tvrdi se u obavještenim političkim krugovima, najizglednije je ime stranke koju planirati osnovati Ivo Josipović, bivši predsjednik Republike.

U tom slučaju Josipović će doći u dvostruku koliziju sa svojom nekadašnjom strankom SDP-om i Zoranom Milanovićem. Jer u SDP-u smatraju da na termin “naprijed” imaju svojevrsni copyright otkako je početkom ožujka iz Milanovićeva okruženja u javnost pušten slogan njihove predstojeće predizborne kampanje.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj: