Josipović: “U BiH je malo komplicirana stvar, ali Hrvatska i Srbija su otišle jako u desno”

Ivo Josipović

Odnosi Hrvatske i Srbije, kao i Hrvatske i BiH su lošiji nego prije pet godina. Klima koja je na sceni nije dobra za suradnju. Nadam se da će lideri uskoro ući u dijalog, a ne u svađu, rekao je za N1 bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

Istakao je da je situacija u BiH malo komplicirana jer postoje politički i nacionalni kriteriji.

U BiH je malo komplicirana stvar jer postoji politički i nacionalni kriterij, ali Hrvatska i Srbija su otišle jako u desno. Imamo regresiju društva, po politici koja se vodi. Imamo jedan proces promjene povijesti koji je smatram štetnim i lošim, kroz to se prelamaju i drugi politički sudovi, istakao je i dodao:

Ja sam bio još kao kandidat za predsjedniak formulirao tri osnovna cilja: 1. ulazak u EU, 2. poboljšanje odnosa sa susjedima, 3. borba protiv korupcije posebno protiv ratnog profiterstva gdje smo bili napravili određene pomake.

Još se osvrnuo na politike koje su vodili Kosor i Milanović.

Kosor i Milanović su tada vodili jednu europsku politiku. Rezultati pokazuju afinitete birača. Mislim da je ekonomska kriza jedan od razloga jer u takvim vremenima birači planiraju ići malo više u desno, smatra Josipović.

Duga je povijest odnosa BiH i Hrvatske sa ambivalentnim politikama. Ti odnosi kao da se i danas na neki način ponavljaju. Hrvatsko društvo ima velike zaintersiranost za BiH. Dosta ljudi iz BiH živi u Hrvatskoj, ne samo Hrvati. Vežu nas prijateljski odnosi, kulture su se izmiješale, dodao je.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Evo ljigavca…Hrvatska i Srbija idu udesno po ovome ljigavcu a hrvati iz BiH- ne nestadose. Hrvatima prestavnike biraju bosnjaci. Ustavni sud je donio odluku ali za bosnjake je to nebitno. Dejton se mjenjao vise puta i vazda na stetu hrvatskog naroda. A ovaj ljigavac o tome ni rijeci…

  • Kako te nije stid baljuzgati, druže Ivo? Isporuči Italiji ratznog zločinca – tvog tatu Antu, koji je 45. ubijao fratre na Širokom i ujahao na konju u crkvu u Brelima.

  • @ Bošnjački Stolac: Toooo! Najurite ih. Počni od Izmetbegovića. Njega najuri u trezor, nekasev tamo skrije. Onda ucjenjivača i kriminalca Nikšića, jer njegov je stric klao oko Konjica u ratu. Pa Sejdu Komšića, izdajicu i četničkog unuka. Najuri ga u tri pm i neka ponese Titine slike sasobom.

  • Prema povjesničarskim procjenama Isa beg Isaković je uspon ostvario zahvaljujući nemilosrdnoj vojnoj karijeri i zulumom nad kršćanima srednjovjekovne Bosne pod turskom okupacijom. Broj žrtava za koje je odgovoran nije lako utvrditi, a prema procjenama skrivio je smrt ili otmicu u janjičare nekoliko desetaka tisuća žrtava. Znači u Sarajevu, koje pretendira biti glavnim gradom države, slavi genocidaša krivog za istrebljenje jednoga naroda na području gdje je ovaj vladao.

  • Ovaj Yusipović, sin počinitelja genocida nad Hrvatima u poraću WWII, je jedno veliko zlo. Sve će učiniti da prikrije zločine svoga ćaće, i izusiti će za novce sve što mu drugi napišu, jer je osoba bez savjesti, bez morala i bez ikakvog “ljudstva” u sebi. Okoćen u zločinu, podojen u zločinu, odgojen u zločinu i zločin je njegova vjera i ideologija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.