Bloger Josip Grabovac o svom putovanju: “Afrika je čudesna”

S Josipom Grabovcem, modnim blogerom iz Širokoga Brijega koji živi i radi u Italiji, razgovarali smo prije nešto više od mjesec dana, a povodom njegova puta u Afriku. Za portal Jabuka.tv Josip je tad rekao da se iznimno veseli putu u Afriku, koji je osim posla za njega značio i volontiranje te humanitarni rad.

Josip je pozvan na otvaranje novih resorta Ujamaa beach resort kao bloger, a put se organizirao osam mjeseci.  Osamnaest dana proveo je u Tanzaniji, Zanzibaru, Stone Townu, Dar es Salamu, Pembi, Mtwari, Makunduchi i Rajskim otocima. Sad je Afrička avantura iza njega, a o svojim dojmovima s putovanja govori za portal Jabuka.tv:

“Ovo putovanje je za mene predstavilo ostvarenje moje velike želje, a to je da sudjelujem u misijama pomoći djeci Afrike. Sav moj dosadašnji angažman, rad na blogu Glasmode i upornost su me doveli do tog četrnaest sati dugoga leta koji me odveo u Afriku kako bih dobio priliku da pomognem, da doživim i da se opet poželim vratiti. Sve ono što sam ovdje vidio je teško riječima opisati, pa čak ni fotografije ne mogu prenijeti sve čudesne svari koje sam doživio”, navodi Grabovac koji nam je prve dojmove pisao dok je putovao i nastavlja svoju priču o iskustvima u radu sa djecom i mladima:

“Imao sam priliku vidjeti njihove škole, družiti se s djecom te ih voditi na izlete. Išli smo na mjesta koja nisu mnogo udaljena od njihova mjesta boravka, ali mnogi od njih tamo nikada nisu bili. Neke starije dečke sam učio raditi koktele, oni su mene učili tradicionalni afrički ples Capoeiru. Devetogodišnji Lukman pokazivao mi je akrobatske vještine, a posebno me oduševila njegova vedra osobnost i energija. Lukman je dječak koji je pronađen posve sam na ulici. Stariji dečki su ga prihvatili u svoje društvo i ‘odgajali’ ga. Većina ih ima jako tužne životne priče, a tako su vedri, puni ljubavi i poštovanja jedni prema drugima, oni su jedni drugima obitelj. Siguran sam da ću se opet vratiti tamo i već sam u pregovorima za listopad 2018., za misiju koja će trajati jedan mjesec. Pozivam i sve koji bi htjeli ići sa mnom da mi se jave”, zaključio je Grabovac za portal Jabuka.tv, a svi koji žele mogu mu se javiti na njegov Instagram ili Facebook račun te na blog Glasmode.com

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.