Josip Barišić oborio novi rekord

Osim što je rekorder po broju utakmica u zajedničkoj Premijer ligi, Josip Barišić je postao igrač s najviše nastupa u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i europskim natjecanjima nastupajući za bh. klubove.

Barišić je u nedjeljnoj utakmici njegovog Posušja protiv Širokog Brijega odigrao ukupno 459. utakmicu u ova tri natjecanja, a u BiH je nastupao samo za dvije ekipe, i to upravo ekipe koje su se sastale u nedjelju.

Do utakmice sa Željezničarom usamljen na vrhu bio je još jedan bivši igrač Posušja i Širokog Brijega, Brazilac Wagner Santos Lago s 458 utakmica u spomenutim natjecanjima. Dakle, Barišić je protiv Željezničara izjednačio rekord, a protiv svog bivšeg kluba se osamio na vrhu ove liste.

Pored ove dvojice, još su samo dva igrača odigrala više od 400 utakmica u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i europskim natjecanjima nastupajući isključivo za klubove iz BiH, a u pitanju su Velibor Đurić i Bojan Regoje. Đurić je odigrao ukupno 436 utakmica, dok je Regoje odigrao ukupno 435 utakmica u najvišem rangu domaćeg nogometa, te u Kupu BiH i europskim natjecanjima, piše stranica PLBiH.

Inače, Barišić je nastupao u prvoj sezoni zajedničke Premijer lige BiH, a trenutno igra svoju 16. sezonu u najvišem rangu bh. nogometa. Dodamo li ovoj brojci i 22 odigrane utakmice u Prvoj ligi Federacije BiH prošle sezone, Barišić je trenutno na brojci od 481 odigrane utakmice u seniorskom nogometu nastupajući za ekipe iz BiH.

Kada su u pitanju momčadi, popularni Joja je za Široki Brijeg odigrao 302 utakmice u spomenutim natjecanjima i postigao je osam golova, dok je za Posušje odigrao 157 utakmica i postigao je 10 golova. Ako gledamo natjecanja, u Premijer ligi BiH nastupio je dosad 377 puta i postigao je 12 golova, u Kupu BiH je nastupio 59 puta uz šest postignutih golova, u Kupu UEFA je odigrao četiri utakmice i u Europskoj ligi 19 utakmica, a u europskim natjecanjima se nije upisivao u strijelce.

Barišić je za Široki Brijeg u Premijer ligi BiH nastupio 232 puta i postigao je tri gola, dok je za Posušje nastupio 145 puta, uz devet postignutih golova. Za tim s Pecare Barišić je u Kupu BiH odigrao 47 utakmica i postigao je pet golova, dok je za Posušje odigrao 12 utakmica i jednom se upisao u listu strijelaca. Sve utakmice koje je odigrao u europskim natjecanjima Barišić je odigrao u dresu Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.