Još nema informacija koliko je plaćena prva Povorka ponosa u BiH

Iako je prva Bh. povorka ponosa održana prije malo manje od mjesec, još uvijek nema informacija o tome koliko je plaćen ovaj događaj.

Najavljena je u travnju 2019. godine, održana pet mjeseci kasnije, a organizatori su obećali proslijediti financijski izvještaj u roku od sedam dana nakon povorke.

Iz redakcije portala Klix.ba navode kako su nekoliko puta kontaktirali organizacijski odbor zbog ovog pitanja. Informacije o cijeni događaja trebale su doći do 15. rujna, međutim to se nije dogodilo.

Uzevši u obzir da organizacijski odbor mora obaviti sve potrebne sastanke i završiti financijski izvještaj, pričekalo ih se do početka listopada kako bi poslali ponovni upit za ovu informaciju.

Iz organizacionog odbora je kazano kako se očekuje da informacija bude objavljena na službenoj stranici Povorke ponosa u idućih “desetak” dana.

Podsjećamo, povorka je održana 8. rujna i trajala je ukupno dva sata. Nekoliko tisuća ljudi je šetalo od Vječne vatre do Predsjedništva, gdje su cijeli događaj zaključili pjesmom i emotivnim govorom.

Povorka je od strane organiztora proglašena uspješnom o njoj su pisali i svjetski mediji. Sarajevo je kako su tvrdili organizatori, “položilo test tolerancije”, a događaju su prisustvovale mnoge javne i političke osobe, dok je cijeli skup osiguravalo oko tisuću pripadnika snaga reda i sigurnosti.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.