Još atraktivnija Mazda3, uz revolucionarni Skyactive-X motor

Mazda je na salonu automobila u Los Angelesu premijerno predstavila novu, treću generaciju Mazde 3, koja je od predstavljanja 2003. postala pravi bestseler s više od 6 milijuna prodanih primjeraka.

Nova generacija japanskog kompakta donosi zreliji Kodo dizajnerski jezik koji predstavlja jednostavnu formu, suptilna uleknuća unose život u tu formu izmjenom svjetla i odsjaja koji se pretaču preko površine karoserije.

Rezultat je bogatiji i moćniji izraz vitalnosti nego onaj viđen na prethodnim Kodo-modelima. Unatoč tome što dijele isto ime – Mazda3 – modeli hatchback i sedan imaju sasvim različite osobnosti – dizajn hatchbacka je dinamičan, dok je sedan naglašeno elegantan.

Pogonska grupa obuhvaća najnovije Skyactive-X, Skyactive-G i Skyactive-D motore, od kojih svaki omogućava uglađenost i linearnu kontrolu snage u svim uvjetima vožnje.

Dakle, Mazda nije odustala od dizelskih motora, kao neki drugi proizvođači automobila poput Toyote. Detaljnih podataka o dimenzijama, ali ni o motorima još nema, ali očekuje se da će bazu činiti poznati 2-litreni benzinci i 1,5-litreni i 2,2-litreni dizelaši, dok je potpuno novi i, kako ga Mazda najavljuje, revolucionarni novi Skyactive-X motor. Radi se o benzinskom motoru koji dijelom radi kao klasični benzinac, a dijelom kao dizelski motor pa su performanse benzinske, a potrošnja približna dozelskim agregatima.

Držeći se svoje ključne filozofije, dizajniranja automobila oko ljudskog bića, Mazda je dramatično poboljšala temeljne atribute vožnje, tako da ubrzavanje, skretanje i kočenje svi u vozilu osjećaju potpuno prirodno – najavljuju u Mazdi.

S potpuno novom Mazdom 3, koju danas otkrivamo, započinje za Mazdu nova era, izjavio je Akira Marumoto, Mazdin predsjednik i izvršni direktor.

Nova generacija Mazdinih automobila poboljšat će vrijednost iskustva vlasništva automobila. S novim proizvodima dodatno ćemo povećati vrijednost marke Mazde i stremiti našem cilju izgradnje jače veze s kupcima širom svijeta, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.