Još 130 policajaca uključuje se u potragu za mudžahedinom Gačićem

Višestruki ubojica i mudžahedin Edin Gačić već sedam dana je u bijegu, i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica te u subotu policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Građani su u strahu pa i najmanju sumnju dojavljuju policiji koja u ponedjeljak pojačanim intenzitetom vrši potragu.

U Županiju Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih županija, i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubojstva policajca kod Tarčina. Ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubojica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala, u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca.

U nedjelju je i službeno objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubojstva policajca, i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubojstva.

Ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubojstva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon očevida u Suhodolu, ustanovljeno je da nije bilo borbe te da je ubojica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu, piše Klix.ba.

Opsežna potraga koja je trajala jučer cijeli dan nije dala rezultate. Vlada ŽS je čak obznanila da će nagraditi novčano za svaku informaciju koja bude dala rezultate. Mnoštvo dojava policija je zaprimila jučer, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata, ali bezuspješno.

Vlada Sarajevske županije spremna dati nagradu za prave informacije o odbjeglom Gačiću

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se plaše slati djecu u školu.

Krije li se Gačić u šumi na području općine Hadžići ili je već stigao do Sarajeva nepoznato je i policiji koja poručuje da čini sve kako bi ovaj serijski ubojica bio priveden pravdi.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.