John iz Liverpoola strastveni navijač Širokog Brijega

Ljubav prema nogometu spojila je braću Soldo iz Širokog Brijega i obitelj Dolan iz Liverpoola. Naime, Ivan, Marko i Stanislav Soldo rade u restoranu u austrijskom skijalištu Schladming čiji je vlasnik John Dolan iz Liverpoola.

Već od prvih radnih dana povezao ih je nogomet, John je navijač Liverpoola, a za Nogometni klub Široki Brijeg čuo je upravo od braće Soldo. Ubrzo su zajedno počeli gledati utakmice ”Plavo-bijelih” te je John postao strastveni navijač kluba s Pecara. Među prvima je iz fan shopa kupio rekvizite poput majica i dresova, a kako je kazao za portal Jabuka.tv, ne propušta niti jednu utakmicu Širokog Brijega.

John je sa svojom suprugom Vitom i kćerkom Taylor boravio nekoliko dana u Širokom Brijegu upravo kod braće Soldo, a velika želja mu je bila uživo pogledati utakmicu Širokog Brijega. S obzirom da se zadržao svega nekoliko dana, nije uspio pogledati ”Plavo-bijele” uživo zbog reprezentativne stanke, no ekipa portala Jabuka.tv je u suradnji s Nogometnim klubom Široki Brijeg omogućila Johnu i njegovoj obitelji da posjeti stadion Pecara.

”Stadion je veoma lijep, prvi put sam u životu bio na travnjaku stadiona jednog profesionalnog kluba jer kod nas u Engleskoj nema šanse da možete ovako posjetiti stadion u bilo koje vrijeme te doslovno stajati na centru terena ili pak ući u svlačionice igrača,” izjavio je za portal Jabuka.tv John Dolan.

Koliko su braća Soldo ”zarazila” Johna Širokim Brijegom govori i činjenica da prijenose utakmica preko klupske televizije gledaju na televizijama u restoranu čak i za vrijeme radnog vremena.

”Nadam se da će Široki Brijeg biti prvak ove sezone, imaju veoma dobru ekipu, a najdraži igrač mi je Wagner,” priča Dolan za portal Jabuka.tv. 

Osim Pecare, John je s obitelji posjetio i kamp NK Široki Brijeg ”Musa-Karačić” na Mostarskom blatu.

Za kraj nam je poručio da mu je žao što ne može uživo na Pecari pogledati utakmicu, no nada se da će prilikom sljedećeg dolaska moći uživati u igrama ”Plavo-bijelih”.

John Dolan nije prvi stranac navijač Širokog Brijega koji je bio na Pecari. Već odavno je poznato da na utakmice Širokog Brijega povremeno dođe iz Lewis Orr iz Škotske te Chris Nolan iz Irske.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)


22 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.