Jesu li vam ikada bila prekršena prava kao pacijentu?

Više stvari trebam sama odraditi i snaći se, nego što nam medicinari objasne, rekla je jedna građanka govoreći o kršenju prava pacijenata u mostarskoj bolnici.

Požalila se kako svoje dijete već četvrti put dovodi u bolnicu na pregled, ali bez uspjeha jer ju, kako kaže, liječnici vraćaju, prenosi Bljesak.info

Drugi građani, koji su sudjelovali u anketi o pravima pacijentima u BiH požalili su se kako mjesecima čekaju na rezultate nalaza. Neki pak kažu kako uopće ne znaju kome se žaliti i uputiti prigovor.

(www.jabuka.tv)23 komentara

 • Da, prvo trebaš čekati da se netko udostoji podići telefonsku slušalicu, a ti sav u grču trebaš ili pomoć ili se želiš naručiti na pretragu. Ako to “uspiješ”, tada slijedi čekanjeeeee za pretragu !
  Potom čekanjeeee rezultata… Kroz sav taj period se toliko iznerviraš, da ne bude ni malo čudno ako dobiješ povišen šećer u krvi..
  Čula sam da mi frendica čeka već pola godine na popravak nekog aparata, čiji rad , njoj život znači !
  Nitko nema sluha za tuđi problem.. A trebao bi imati, pogotovo zdravstveni djelatnici….

 • Mislim da je nejveca greška sto isti doktori rade i u bolnici i privatno,,ljubaznost usluga nije ni približno ista privatno i u bolnici,,,mislim da bi to trebalo zabranit,,,i način neki način za naručivanje termina,,,katastrofa se čeka na bilo kojem odjelu je gužva.

 • A TEK KAKO JE U NAS U ŠIROKOM MORAŠ ZNATI KADA ČE TE ZABOLITI DA SE PRIJAVIŠ INAČE TE NEĆE PRIMITI BOŽE MOJ TO NEMA NIGDI NA SVITI MISLIM DA SU DOKTORI I OSOBLJE OKO NJIH NAJ VEĆI TGOVCI ČAST IZUZECIMA NIJH SAMO ZANIMA NOVAC A ZA RAD NITKO NEDAJE GARANCIJU KOJI TO MORAL DOKTORA DA TI ZA NOVAC DAJE LAŽNE NALAZE ZA INVALIDNINE O ČEMU MI PRIČAMO a bolnica da u noj nema toalet papir ili Andol jadni ti smo mi sa ovim tkz političarima i ovom ostalom svitom

 • O DA ZABORAVIO SAM MORATE KUPITI KARTICU 20 KM PA DA NEPLAĆATE A ZAŠTO BIH KUPOVAO KADA VEĆ 30 GODINA PLAĆAM ZDRAVSTVENO I SOCIJALNO OSIGURANJE TKO TO STAVLJA U DŽEP A NEMA ODGOVORNOSTI

 • Nama malim ljudima krše prava svi: doktori, tete u MUP-u, CIPS-u, gazde ne poštuju prava na dnevni, tjedni i godišnji odmor, ne poštuju pravo žene/majke da njeguje bolesnu djecu. Ne poštuju pravo na isplatu zasluženog dohotka.

 • Sve će se to popravit, sad su naši profesionalci na svim razinama vlasti. Strpite se malo, radi se po tom pitanju. Radi se 110% pada se s nogu (fotelja). Zna se i zaspat u uredu, od umora.

 • Samo dajte kovrtu i istog trenutka ce te biti zaprimljeni,izlijeceni….u nasoj bolnici.
  A imate li novaca, to ih uopce ne zanima.
  Tuga i jad !

 • sta ce kakvi doktori ante kvesic opet na mandatu osto a krka li dicu po mostaru i ljubavnican stanove kupuje kuma je dava

 • Za 555 ne blati Siroki bezveze .prica ti bas nije fora i nije istina.Upravo juce i danas sam se uvjerila u suprotno .A ocito nasi ljudi nisu navikli na red kakav je sad u Domu Zdravlja.i hvala dragom Bogu za odvaznog i dobronamjermog Dr. Kordica koji je uspio sve dignuti na malo visi nivo !

 • Kordić nije loš (osobno se uvjerio kako je postupio kad sam hitno morao u Mostar), ali bezveze mu punac ruši ugled, glupira se, voza se sa škodom od hitne bez potrebe, mislim trzne tu i tamo nekog svog gdje treba.

 • Insinuacije!!!!!
  Nikoga nisam opalio.
  Nikom stanove kupovao.
  I na faxu nisam imao homo.iskustvo!!!
  Floskule i insinuacije.

 • Prica li itko o medicinskom,osoblju koje sve cini za pacijenta? Ja sam se uvjerila da ima i takvih u bolnici.. Ma nisu svi losi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.