Jeste li znali: Osam činjenica o društvenim mrežama

Društvene mreže postale su sastavni, a nekima i neizostavni, dio našeg života. Od Facebooka i Twittera pa do YouTubea, svaka mreža/servis posjeduje fascinante brojke koje će vas potpuno iznenaditi.

1. O Facebooku je ovisno više od 350 milijuna Facebook korisnika

Poremećaj se zove “Facebook Addiction Disorder”, a simptomi su pretjerano korištenje chata, pogotovo s nepoznatim ljudima, izbjegavanje poziva, odnosno inzistiranje na slanju poruka umjesto poziva i nekontrolirana želja za postavljanjem statusa ili fotografija.

2. Na YouTube-u se svakodnevno objavi pregršt sadržaja koji zajedno traju 12 godina

Prema posljednjoj statitisci YouTube servisa, na njihovim serverima nalazi se više video zapisa nego što je ikada napravljeno u povijesti modernog čovjeka. Čak i da potrošite cijeli svoj život na gledanje YouTube videa, ne biste dostigli niti jedan posto od onoga što je tamo već postavljeno.

3. Da je Twitter država, bila bi 12. po broju stanovnika

Popularni servis svake godine dobiva sve više korinsika. Trenutno se, u usporedbi sa državama, nalazi ispred Filipina i ispod Meksika. Ipak, u usporedbi sa cjelokupnom populacijom, Twitter koristi tek nešto malo više od jedan posto stanovnika planete Zemlje.

4. Trećina korisnika Twittera ima plaću veće od 100 000 dolara

Ova statistika se odnosi na stanovnike SAD-a, gdje poznate osobe, političari, ali i direktori velikih kompanija koriste Twitter za komunikaciju s javnošću.

5. LinkedIn svake sekunde dobije dva nova korisnika

LinkedIn je najveća svjetska društvena mreža koja okuplja ljude koji traže posao i tvrtke koje traže zaposlenike. Osnovana je prosinca 2002. godine, a pokrenuta u svibnju 2003. godine i uglavnom se koristi za profesionalno umrežavanje. U posljednje je dvije godine zabilježila primjetan rast, što ju je učinilo najpopularnijom “poslovnom” mrežom današnjice.

6. Na Instagram se u jednom danu postavi preko pet milijuna fotografija

Da vam to količinski dočaramo, recimo da to izgleda kao kada bi svi ljudi u Singapuru ili u Norveškoj svoje fotografije svakodnevno stavljali na internet. Instagram je najbrže rastuća društvena mreža čiji je broj aktivnih korisnika u zadnjih šest mjeseci porastao za 23%.

7. Linkovi sa seksualnom tematikom na Facebooku dijele se čak 90 posto više od ostalih

Kao i stvarnom životu, mnogima je glavna okupacija seks i sve što ima veze s tim. Sve ostale kategorije, od sporta, glazbe i video igara nisu toliko popularne koliko seks.

8. YouTube je počeo kao stranica za upoznavanje

Kakvo god mišljenje imate o stranicama za upoznavanje, one su i dalje vrlo popularne. Jedan od njih je, barem u početku, bio i YouTube, ali nedugo nakon toga preorijentirali su se na video servis.

(Zimo.co)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.