Jeruzalemsko svjedočanstvo fra Andrije Majića u Širokom Brijegu

Korizmena tribina ”Usridu” održat će se u srijedu, 8. ožujka, u 19:00 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

Predavanje na temu ”Jeruzalemsko svjedočanstvo” održat će fra Andrija Majić.

Fra Andrija je rođen 24. prosinca 1994. godine te dolazi iz Drinovaca kod Gruda.

Osnovnu školu završio je 2009. godine u Drinovcima te nakon toga upisuje srednju građevinsko-tehničku školu u Grudama. Po završetku prvoga razreda odlučuje se za duhovni poziv. Provincija hercegovačkih franjevaca šalje ga u Franjevačko sjemenište Provincije Bosne Srebrene u Visokom gdje se 2010. godine upisuje u prvi razred Franjevačke klasične gimnazije.

Završivši četvrti razred, franjevački habit oblači u Mostaru 13. srpnja 2014. godine te time ulazi u godinu kušnje – Novicijat na Humcu kraj Ljubuškoga. Prve privremene zavjete u Redu manje braće polaže na Humcu 5. srpnja 2015. godine, a svečane – doživotne 15. rujna 2019. godine u Međugorju.

Fra Andrija Majić jedan je od šestorice franjevaca koji su primili sveti red đakonata u franjevačkoj samostanskoj i župnoj crkvi Svetoga Spasitelja u Jeruzalemu 23. svibnja 2020. godine.

Mladu misu služio je 11. srpnja 2021. godine u Drinovcima, a njegova prva služba bila je služba župnog vikara u župi svetog Ante Padovanskog na Humcu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.