Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May vratili se u “Top Gear” odati počast pokojnoj “kraljici Nurburgringa” – Jabuka.tv

Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May vratili se u “Top Gear” odati počast pokojnoj “kraljici Nurburgringa”

U posebnoj polusatnoj epizodi slavne automobilističke emisije “Top Gear”, posvećenoj nedavno preminuloj vozačici Sabine Schmitz, u nedjelju su se pojavili originalni voditelji Jeremy Clarkson (60), Richard Hammond (51) i James May (58).

Sabine Schmitz (51), poznata i kao kraljica Nurburgringa, preminula je u prošloga mjeseca u bolnici njemačkom Trieru, nakon trogodišnje borbe s rakom.

Prije šokantnog odlaska slavnog voditeljskog trojca iz “Top Geara”, nakon kojega su 2016. godine pokrenuli novu emisiju “Grand Tour” na Amazon Prime Videu, Sabina se redovito pojavljivala s njima u emisiji.

Osim originalnog trojca Clarkson-Hammond-May, u polusatnom specijalu pojavio se i voditelj Matt LeBlanc koji je vodio “Top Gear” od 2016. do 2019. godine.

Bila je zabavna i vožnju automobila je doživljavala kao zabavnu stvar, a brzu vožnju još zabavnijom. Mislim da je to izašlo na vidjelo. Kad bi se pojavila, kao da je sve postalo malo svjetlije i malo glasnije. Pojačavala je sve na vašem televizoru sve dok…, rekao je Clarkson pa trešenjem dočarao “pet minuta sa Sabine”.

Hammond se prisjetio kako je Sabine voljela raditi nešto što svi volimo, ali je u tome bila izuzetno dobra.

Gledate ponovo te filmove s njom i samo gledate njezin osmijeh, rekao je Hammond i dodao kako se na njenom licu mogla vidjeti radost i u trenucima kad bi vozila na samom rubu.

Velika je tragedija u tome što sam siguran da je imala puno više toga za podijeliti s nama, rekao je Hammond.

May se prisjetio široke naklonosti koju je uživala Sabine, od okorjelih štovatelja Nurburgera do domaćinstava koja su pratila “Top Gear”, u kojem bi se pojavila i sve malo protresla.

Ismijala bi nas sve. Mislim da je time zaradila ogroman broj obožavatelja, rekao je May.

Zvijezda “Prijatelja”, bivši voditelj “Top Geara” Matt LeBlanc (53), rekao je kako je najviše volio kad su snimali emisije pred publikom uživo.

Vidio bih kako se ljudi tapkaju po ramenima i govore “Eno Schmitz”. Bilo je ljiepo vidjeti i njen utjecaj na ljude, posebno žene, kojima je bila veliko nadahnuće, rekao je LeBlanc.

Nadimak “kraljice Nurburgringa” Sabine Schmitz je zaradila nakon što je krug od 22,5 kilometra, koji se smatra najtežim na svijetu, navodno prevezla više od 20 tisuća puta.

Prije karijere gostujuće komentatorice u moto-sportu i TV voditeljice, dva puta je pobijedila na 24-satnoj utrci touring automobila. Pošlo joj je to za rukom 1996. i 1997. godine s BMW-om M3, piše Tportal.

“Top Gearov” spevijal je objavljen u nedjelju na BBC iPlayeru, neposredno nakon završnice trenutne sezone, a emitirat će se na 7. travnja u 19:30 sati na BBC One.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.