Jelić Auto u Mostaru predstavlja Volkswagen Passat B8

Pod sloganom “Suveren poput Vas” Volkswagen službeno predstavlja novi Passat na BiH tržištu. Passat, sa svim svojim verzijama, ubraja se među najuspješnija vozila srednje klase u svijetu i sa 1,1 milijun prodanih primjeraka godišnje je volumenski najjača serija Volkswagen koncerna širom svijeta.

Salonski modeli Novog Passata su već izloženi u salonu Jelić Auto u Mostaru, a za pravi doživljaj komfora, elegancije i dinamike, Jelić Autoorganizira za Vas probne vožnje u ponedjeljak i utorak, 19. i 20.1.2015. godine od 10.00 do 16.00 sati na adresi Jelić Auto, Rodoč bb, Mostar.

Izaberite već danas jedan od atraktivnih i bogato opremljenih modela za probnu vožnju.

Ugovorite probnu vožnju samo jednim klikom na www.jelicauto.com.

Novi Passat impresionira brojnim inovacijama

Osma generacija najuspješnijeg europskog službenog vozila impresionira ne samo elegantnim dizajnom, već i brojnim inovacijama kao što su: štedljivi motori, digitalna instrument ploča „Active Info Display”, sistemi asistencije Emergency Assist (zaustavljanje vozila u hitnim slučajevima), Trailer Assist (asistencija pri manevriranju sa prikolicom) i asistencija kod zastoja. Toliko inovacija je impresioniralo i žiri kod izbora za „Zlatni volan“, a rezultat toga je i broj 1. u kategoriji srednje i više klase.

Novi Passat

Početna cijena TDI modela snage 120 KS do registracije iznosi 44.500 KMsa dosta bogatom serijskom opremom.

Passat će biti ponuđen sa tri TSI motora. 1.4 TSI motor (110 kW / 150 KS) opremljen sa ACT- tehnologijom (deaktivacija cilindara) u prosjeku će trošiti 4,9 l/ 100 km. Kod dizel motora kupac će moći birati između četiri učinkovita motora. Svoj debi imat će novorazvijeni 2,0-litarski BiTurbo motor sa 176 kW (240 KS), ujedno i najsnažniji Volkswagenov 4- cilindarski dizel koji postavlja standarde u pogledu efikasnosti i dinamike.

Za besprijekorni prijenos snage kod ove varijante zadužen je serijski pogon na sva četiri kotača 4Motion, kao i DSG mjenjač sa sedam brzina. Svi motori ispunjavaju Euro 6 ispušne norme i opremljeni su sa Start-Stop sistemom i modusom rekuperacije. Potrošnja i analogno tome emisija CO2 plinova u odnosu na prethodnika smanjena je i do 20 postotaka.

Online platforma www.passat.com je ključni element u predstavljanju novog Passata. Svi zainteresirani mogu preuzeti detaljne informacije o izvedbama opreme, kao i o komfornim i sigurnosnim sistemima.

Više informacija na www.jelicauto.com ili na telefon 036 449 685.