Jednostavne ideje za posebna Uskrsna jaja

Jeste li već kupili boje za Uskrsna jaja? Ili već tjednima sakupljate koru luka kako bi imali onu prirodnu smećkastu boju, a ostalo vam je još prikupljanje biljaka za uzorke cvijeća i trava?

Ako bi htjeli imati nešto posebno ove godine, a ne želite trošiti previše novca za „posebne“ boje, naljepnice i slično, portal jabuka.tv vam donosi nekoliko ideja koje možete iskoristiti:

Imate crni trajni marker (za pisanje po CD – ovima ili ostalim glatkim površinama). Pomoću njega možete napraviti uzorke na jajima. Možete jednotavno uzeti neobojana jaja i nacrtati nešto, a možete i jaje koje ste obojali učiniti posebnim. Ako ste jako vješti, možete iscrtati zanimljive uzorke, a ako vam crtanje i nije jača strana, obični smješko (kao na slici) će izgledati zanimljivo, a svatko ga može nacrtati.

marker_jaja_jabukatv

Tetovaže
Vaši klinci bi htjeli hello kitty ili spiderman jaja, a baš te naljepnice za jaja znaju biti jako skupe pa vam mi donosimo alternativu. Tetovaže za djecu znaju iti jeftinije od tih naljepnica, a moći ćete ih bez problema naljepiti na jaja. Pogledajte kako to izgleda:

02-unique-egg-ideas-tattoo-fsl


Jaja životinje
. Istina, oko ovoga je potrebno nešto više truda, ali će vas konačni izgled oduševiti. Potrebno vam je nešto hammer papira, vate , i naravno, opet crni marker. Izrežete papirne djelove (uši za zeca), komadić vate vam posluži kao njuškica, i imate jaje koje će oduševiti svakog mališana.

jaja_zivotinje_jabukatv

Šljokice. Za sve vas koji volite blještavilo i sjaj, nema razloga da i vaša Uskrsna jaja ne blješte. Uzmete bilo koje suhe šljokice (mogu biti i one za ukrašavanje noktiju kao i one koje kupite u knjižari, za ukrašavanje papira), na jaje nanesete malo tekućeg ljepila, i pospete šlljokicama. Ovo ipak nije dobro raditi na cijeloj površini jajeta, a na vama je da odaberete hoćete li napraviti sliku od šljokica ili neki uzorak (kao na slici).

unique-egg-decorating-ideas-bling-bling-eggs-07-sl

Nadamo se da će vam neke od ovih ideja koristiti, a vi svakako uključite cijelu obitelj u ukrašavanje jaja. Na kraju, upamtite da nije važno kako i koliko jaja imate, kakve kolače pravite i koliko francuske salate trebate napraviti. Važno je da su s vama vaši najmiliji, i da ne zaboravite pravo značenje Uskrsa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: