Jednoglasno izglasana Rezolucija o izborima u Mostaru

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je u četvrtak izglasao Rezoluciju o izborima u Gradu Mostaru, kojom je izaslanike Parlamentarne skupštine BiH pozvao da u okviru nadležnosti poduzmu sve mjere radi osiguranja organizacije izbora i zaštite jedinstvenog Grada Mostara.

Članove Parlamentarne skupštine BiH Dom naroda je pozvao na hitne izmjene Izbornog zakona BiH koje bi omogućile održavanje izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika Mostara u okviru redovnih lokalnih izbora u zemlji 2016. godine.

Dom naroda Rezolucijom traži da predstavnici parlamentarnih stranaka preuzmu odgovornost za donošenje najboljeg i najpovoljnijeg rješenja u interesu lokalne zajednice.

”Naglašavamo potrebu da se status Grada Mostara rješava uvažavajući principe lokalne samouprave, djelujući u općem interesu te uvažavajući zahtjeve i prijedloge koji su u skladu s najvišim međunarodnim standardima ljudskih prava, građanskih sloboda i zabrane diskriminacije”, navedeno je.

Rezoluciju je Domu naroda Federalnog parlamenta predložio izaslanik Peđa Kojović (Naša stranka).

Na njegov prijedlog, u preambuli je između ostalog istaknuto da Dom naroda donosi ovu rezoluciju izražavajući ujedno zabrinutost što građani Mostara od 2008. godine nisu glasovali o njihovim predstavnicima na lokalnoj razini.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.