Je li vrijedilo? Dala kćeri ime Ikea i dobila besplatan kauč

Nakon što je njena majka u trudnoći vidjela reklamu švedskog giganta namještaja, odlučila je svojoj kćeri dati ime baš po imenu brenda. No, je li zbog poklona vrijedilo silne dječije patnje?

Kada je došla na svijet, majka je ovoj Amerikanki dala ime “Ikea”, a sve da bi njena obitelj mogla besplatno uživati u pogodnostima svjetski popularne marke, prenosi Klix.ba.

Ipak, tinejdžerica je samo jednom posjetila njihovu trgovinu, a zbog svog imena godinama je doživljavala razna ismijavanja.

Redovito se susretala s raznim pogrdnim imenima, a vršnjaci su je nazivali i “flat pack”, odnosno po ambalaži u kojoj IKEA pakira dijelove svog namještaja.

Šokiralo me da su djeca uopće znala šta je IKEA, rekla je ona.

Kada je napunila 12 godina, odlučila je stati u kraj prozivkama. Promijenila je ime u Jasmine, koje je prethodno izabrao njen otac. Sada se zove Jasmine Ikea Dagless.

Zakonski sam promijenila ime. Sada sam u dokumentima Jasmine, ali moja obitelj me nastavila zvati Ikea, ili, tepajući, Kea, priznala je.

Danas 19-godišnjakinja priznaje kako je, unatoč pogodnostima iz IKEA-e, njena majka ipak pristala da djevojčica promijeni ime.

Dobijali smo od njih namještaj i igračke besplatno, rekla je i dodala kako danas imaju nekoliko njihovih igračaka, kao i kauč.

Iako ju je koštala jednog dijela života, ova mlada djevojka je nastavila imati stvari iz IKEA-e, a tvrdi da uskoro razmišlja i o kupovini novih.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.