Akademska zajednica upozorava na položaj Hrvata u BiH

Na ugrožavanje prava Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda ovih dana upozorava i akademska zajednica.

Predsjedništvo Hrvatske akademije za znanosti i umjetnost BiH usvojilo je Promemoriju o ugrožavanju ljudskih i kolektivnih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, koja je upućena na adrese domaćih i stranih dužnosnika.

O ovoj temi za RTV Herceg-Bosne govorio je predsjednik HAZU Mladen Bevanda.

(www.jabuka.tv)8 komentara

  • Vrhunski prilog. Vidi se baš akademsko i vrlo intelektualno promišljanje. Novi horizonti i kutevi, pogledi, sve. Čovjek se spleo govoreći samo jednom ili dva puta.

  • Akademska zajednica porije svega treba povesti računa o kvaliteti obrazovanja na Sveučilištu, sa naglaskom na moral,nepotizam i kriminal koji su više nego evidentni, više ne kao slučajevi već kao standardna pojava.
    Ukoliko se gore navedene pojave ne zaustave, pitamo se: komu ćete vi biti “akademici”….. pridavačima ispita, sexualnim predatorima, profesorima-biznis-tajkunima, doktorima nauka koji izazivaju podsmjeh okoline….

  • Nikada mi neće biti jasno slijedeće:
    ako znam ja, ako zna kavana, studenti, i ako je,a jeste javna tajna da je SUM ,uz dužnu ispriku časnim djelatnicima, leglo korupcije i nepoitizma zašto se na tu temu nešto ne poduzme? Zašto vaš akademski zbor ne pistavi pitanje? Javno.
    Plašite se nekoga ili među vama igeneratora navedenog stanja?

  • Bosnjaci imaju neki krug 99 neke starkelje koji pusu onako kako im Bake kaze. E ovi nasi bi trebali neki krug 66 pa covicu podilaziti a on ce ih nagraditi zdusno. Vidi te narode kako HSP miruje, HSS Karamatic nigdje ih. Cane Primorac, Vito Kvesic svi usutkani. Covic ima lijek za njih sve finansijska inkekcija i miruj.. E to je nase domoljublje… A ovi nista drugo i ne znaju nego lajati ili cutati za sta su placeni. Sjetimo se Platforme i rijecnika ovih HSP – vaca i paljbe na Covica a vidite sada ljubavi i mira u kuci…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.