Javno izložen nacrt prostornog plana Širokog Brijega: Važno je da javnost sudjeluje!

Javno izlaganje Nacrta prostornog plana Širokog Brijega održano je u petak u prostorijama Vijećnice tog grada na kojemu je, uz ostalo, upozoreno na važnost donošenja tog dokumenta.

Pomoćnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega Borislav Zovko uvodnim izlaganjem prisutne je upoznao o dosadašnjem tijeku izrade plana, kao i o važnosti tog dokumenta za Grad Široki Brijeg, naglasivši iznimno važnim da se u donošenju, kako ovoga tako i drugih prostorno-planskih dokumenta, omogući sudjelovanje javnosti.

Prezentaciju je vodio predstavnik izrađivača plana Krešimir Šaravanja koji je obrazložio nove prijedloge za uvrštavanje u prostorni plan, među kojima su i zaštitna zona vrela Žvatić, točkaste izmjene proširenja građevinskih zona na lokalitetu Crnač, Oklaji, Zavoznik, Mokro, Turčinovići, Buhovo i Knešpolje, proširenje industrijske zone Visoka Glavica, formiranje gospodarske zone “Kraljica”, planiranje mješovite zone “Osoje”.

Na kraju prezentacije održan je sastanak Savjeta za izradu Prostornog plana, koji će u vrlo kratkom roku dati očitovanje na Nacrt prostornog plana Širokog Brijega, a koje je potrebno prije utvrđivanja konačnog prijedloga prostornog plana, objavljeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Podsjeća se kako je, pored javnog izlaganja, od 19. veljače 2018. do 6. ožujka 2018. godine održan i javni uvid Nacrta prostornog plana, čime je omogućeno sudjelovanje javnosti.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Trebaju”okolčiti”još državne zemlje,ko zna kad će im se pružiti ovakva prilika.Kad dođe Komšić umjesto Čovića neće moći više”hapati”…..veliki su izgledi da će doći.Nije mi nešto naročito drag ali je za hrvatski,napaćeni narod bolji od Čovića.Kad kažem napaćeni narod,ne mislim na uhljebe i bratiju HDZ-ovu.

 • Trebaju”okolčiti”još državne zemlje,ko zna kad će im se pružiti ovakva prilika.Kad dođe Komšić umjesto Čovića neće moći više”hapati”…..veliki su izgledi da će doći.Nije mi nešto naročito drag ali je za hrvatski,napaćeni narod bolji od Čovića.Kad kažem napaćeni narod,ne mislim na uhljebe i bratiju HDZ-ovu.

 • Odjebite od Kraljice klošari jedni.Pa tamo nema truna državne zemlje i kako vi mislite oformit.tu zonu?Ako mislite na ono što je Tito probao otet neće ići budite sigurni.Stvarno niste normalni.Moj je did nije dao partizanima a bogami nećete je ni vi dobit.Može ali 100 KM kvadrat.

 • Ne znaju klošari da je tamo privatna zemlja sve ito stoljećima ,a to šta crtaju po katastru i td boli nas karina.Baš bi volio vidit kako će proći kad tamo banu.uhh biće trke i boga mi.

 • Vec je puno privatnog vlasništva ukradeno ,dali smo svjesni ili ne ?
  Sada kao javno pisu a upisali se tajno.
  Sve sto je oteto neka vam je prokleto od sirotinje .

 • Ajmo ovako….Sto sr Kraljice tice to je sve privatno znaci moze ali sto eura kvadrat ni centa ispod…ali di je to Osoje zna li itko…mora da je oko Privalja i Visoke Glavice

 • A šta će vam više zone ode vam narod idioti jedni.Vama zone posluže za uzimanje love od privatnika ito sebi a ne razvoj..Uzeli ste najbolje lokacije seb vi iz općine i katastra,i na obilaznici i Puringaju ko da narod ne vidi.A šefovima niču kuće ko gljive iza kiše..Ali mora da je pošten nego da mu tata iz Nemačke.Jašta je.Manite se tuđe zemlje bolje vam je.

 • Okani te se privatne zemlje dosta ste dali dozvola na tuđoj zemlji i brisali vlasnike i davali tajkunima i ostalim koji su napravili kuće a vlasnici npr.1/ 50 i to unaprijed smišljeno a možda i iz neznanja ko neke struke.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.