Dubrovačka slikarica gostuje u Širokom Brijegu

U Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu u utorak 13. ožujka bit će otvorena izložba akademske slikarice Nade Zec Ivanović.

Otvorenje izložbe pod nazivom “Pod kapom lude – Slijepac vodi slijepca / Hommage Pieteru Bruegelu Starijem” upriličeno je u 19 sati.

U predgovoru izložbi Milan Bešlić napisao je da je slikarica postupkom raščlambe najsugestivnije otvorila ovu temu suvremene ljudske egzistencije u onom njezinu aspektu u kojemu se zrcali slika ljudske otuđenosti od vlastite ljudskosti i izopačenosti u drugoj, gotovo neljudskoj naravi čovjeka i u drukčijem i izokrenutom egzistencijalnom kontekstu.

Nada Zec Ivanović rođena je u Dubrovniku 1965. godine. Slikarstvo je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1988. godine. Uza slikanje je tijekom cijeloga studija izučavala i grafiku, koja joj je postala jednako važno područje interesa i rada. S grafičkim radovima sudjelovala je na međunarodnim grafičkim žiriranim izložbama u Cadaquesu, Barceloni, Wingfieldi, Sofiji, Bagesu.

Prije ciklusa “Pod kapom lude”, realizirala je još pet slikarskih ciklusa. Okušala se i u drugim vidovima likovnosti, dizajnu plakata i kazališnoj kostimografiji, a 20 godina se bavila i pedagoškim radom. Članica je Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Dubrovnik i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.