Javni poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja općine Široki Brijeg

Na temelju članka 9. Statuta općine Široki Brijeg («Službeni glasnik općine», broj: 4/08) i članka 9. i 10. Odluke o javnim priznanjima općine Široki Brijeg («Službeni glasnik općine Široki Brijeg», broj: 3/02 i 7/09), Odbor za dodjelu javnih priznanja  14.06.2012. godine  objavljuje:

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE INICIJATIVA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA OPĆINE ŠIROKI BRIJEG

Općina Široki Brijeg dodjeljuje javna priznanja onima koji su doprinijeli napretku naše Općine ili su postigli izuzetne rezultate u različitim djelatnostima.

Javna priznanja Općine su: Počasni građanin i Zlatna plaketa «Grb općine Široki Brijeg».

1. Počasni građanin Općine Široki Brijeg, može biti građanin koji je osobno i značajno doprinio napretku Općine ili podizanju ugleda Općine.

2. Zlatna plaketa «Grb općine Široki Brijeg», je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti: gospodarskog, društvenog i duhovnog života i razvoja Općine.

Inicijativu za proglašenje počasnog građanina općine mogu podnijeti: vijećnici Općinskog vijeća, radna tijela Općinskog vijeća, Općinski načelnik, a za dodjelu Zlatne plakete: građani, vijećnici  Općinskog vijeća, Općinski načelnik, mjesne zajednice, ustanove, udruge građana i druge pravne osobe.

Prijave (inicijative) za dodjelu javnih priznanja moraju sadržavati:

– podatke o podnositelju inicijative,
– životopis, odnosno osnovne podatke o pravnoj osobi i njenom poslovanju, te iscrpno obrazloženje zasluga zbog kojih se predlaže za dodjelu javnih priznanja,
– odgovarajuću dokumentaciju (objavljen rad, analize, prikaze, kritike pisanja stručnog i drugog tiska, natjecateljski rezultati i dr.).

Na zahtjev Odbora, podnositelj poticaja dužan je naknadno dostaviti druge dopunske podatke i dokumentaciju.

Javna priznanja uručuju se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na Dan općine Široki Brijeg. Rok za podnošenje prijava je  13.07.7.2012. godine.

Inicijative s obrazloženjem dostaviti na adresu:

OPĆINSKO VIJEĆE ŠIROKI BRIJEG
–  Odbor za dodjelu javnih priznanja  –
Ul. fra Didaka Buntića br. 11.
ŠIROKI BRIJEG
PREDSJEDNIK,
Nedjeljko Bokšić

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

3 komentara

  • Evo ja odajem priznanje HDZ koji dvadesetak godina vodi i pljačka ovaj narod Za mjesec dva doslovno nečemo imati za osnovne životne namirnice a NAGRADU im treba dodijeliti SUD kad provede istragu svega što se dešavalo u našem gradu Neka ispitaju porijeklo IMOVINE pojedinaca koji devedesetih nisu imalo za KAVU To treba država oduzeti i onda omogućiti ljudima da RADE I ŽIVE OD SVOG RADA a ne od NEČIJE MILOSTINJE U kojoj državi na svijetu radnik nema 6 mjeseci plaču LIJANOVIĆI a ti isti su vlsti Federacije i Države

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.