Japanske autokompanije žele ulagati u BiH

Japanske autokompanije bazirane na ekološki prihvatljivim autotehnologijama zainteresirane su za Bosnu i Hercegovinu i zapadni Balkan općenito, poručio je veleposlanik Japana u BiH Hideyuki Sakamoto tijekom susreta s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo.

Novoimenovanom veleposlaniku Japana Đapo je poželjela dobrodošlicu i prezentirala nadležnosti i ciljeve resornoga ministarstva.

BiH jeste daleko od Japana, ali je u Europi, pa je interesantna za japanske kompanije, kazao je Sakamoto te dodao da Japan ima tradicionalno razvijenu proizvodnju, što i jeste vodeća gospodarska djelatnost.

Đapo je izrazila nadu da će suradnja biti uspostavljena jer, kako je naglasila, BiH ima dobro educiranu, kvalitetnu, a jeftiniju radnu snagu u usporedbi sa zemljama zapadne Europe.

Također, imamo velike prirodne potencijale za razvoj turizma, istaknula je Đapo.

Okolišna politika i problematika zagađenja okoliša bila je posebno naglašena tijekom ovoga razgovora.

Sakamoto je istaknuo da je Japanska razvojna agencija (JAIKA) zainteresirana za suradnju i povoljno financiranje projekata iz oblasti okoliša, priopćeno je iz Federalnoga ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.