“Jam with Friends”: Volonterski projekt iz Mostara koji okuplja glazbenike BiH – Jabuka.tv

“Jam with Friends”: Volonterski projekt iz Mostara koji okuplja glazbenike BiH

U Mostaru je skupina entuzijasta i volontera u rujnu 2016. pokrenula projekt “Jam with friends”, koji mladim i talentiranim glazbenicima omogućuje i pruža potporu u snimanju glazbenoga materijala.

“Jam with friends” je session muzičara kojega organizira volonterski tim ljudi, uz želju da otkrije realan raspon žanrova, supkultura i podžanrova koji su se prodefilirali u Mostaru i šire tako što Groove Studio otvara svoja vrata jednom tjedno za live prezentaciju single-ova ili jednostavno najboljih momenata organiziranoga jam session-a, neobjavljenih pjesama ili pak glazbenoga improviziranja bendova, demo bendova ili solo izvođača uz što kvalitetniju AUDIO & VIDEO (PHOTO) podršku.

Treba istaknuti da je ovaj projekt počeo s radom u rujnu 2016. godine i do sada su održana već dva Jam Nighta otvorena za posjet publike s različitim izvođačima, jedan u Mostaru i jedan u Sarajevu.

“Mi smo neformalna skupina koja od svojih privatnih sredstava ovo radi… Putujemo po Hercegovini i pružamo maksimalno što možemo glazbenicima kojima to treba, volonterski”, izjavila je za portal Jabuka.tv Anja Rikalo, jedna od osnivačica ovoga projekta, i dodala:

“U Mostaru se spontano družilo pedesetak ljudi ničim izazvano, što je stvarno fenomenalna stvar, unatoč državi i unatoč svemu… Na kraju se i u Bihaću pokrenuo volonterski tim pod imenom ĐEM i rade isto što i mi. Odmah smo bili napravili zajednički Skype razgovor. To je dokaz sa se sve može kad se hoće, čak i ako nemaš poticaj”, zaključila je Rikalo za portal Jabuka.tv.

Rad ove skupine možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.